Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП поставя капани за западните политици

Liang Yao, Epoch Times

ОТАВА - Начинът, по който Пекин манипулира западни политици да преследват подкрепящи освобождаването от китайската комунистическа партия бе разкрит от бивш високопоставен служител на китайското консулство в Сидни, Австралия, по време на състоялата се на 6-и юни пресконференция пред Парламента в Отава.

На пресконференцията Чен Йонглин (Chen Yonglin), бивш първи секретар на китайския генерален консул в Сидни, Австралия, даде пример с един австралийски политик. Този политик имал сексуална връзка с момиче под 16 годишна възраст в Китай, за което бил задържан. След като дал писмени показания, той бил освободен тайно.  

Чен Йонглин говори на пресконференция пред Парламента в Отава, 6 юни 2007 г., Канада.  (Matthew Hildebrand/The Epoch Times)
Чен Йонглин говори на пресконференция пред Парламента в Отава, 6 юни 2007 г., Канада. (Matthew Hildebrand/Epoch Times)

Под заплахата от разкриване на това престъпление, от тогава политикът се изказва в положителна светлина за китайския комунистически режим по телевизията и при други значими свои срещи.

"Важни фигури, австралийци или канадци, се намират под стриктно наблюдение когато посещават Китай. Пекин може лесно да постави капан, за да залови някого, ако това е  необходимо.", каза Чен.

Чен сподели, че ККП използва два начина за да проникне в западните правителства.

Единият е посредством подкупване на правителствени служители, като например черпейки ги с безплатно пътуване до Китай. Другият е като заплаща на студенти да учат в Китай. Тези финанси не се дават на когото и да било, а само на децата на политици, които да учат в Китай безплатно и да получават стипендии за разходите си там.

"Този безконкурсен прийом е неетичен; тези стипендии са форми на подкуп", каза Чен.

Проблемът с Фалун Гонг е приоритет

Чен съобщи, че китайската комунистическа партия (ККП)  класифицира в пет групи хората в чужбина, които са обект на нейното преследване. Това са последователите на медитативната практика Фалун Гонг, демократичните активисти и активистите за човешки права в Тайван, Тибет и Шинджиянг (угурските мюсюлмани). Като през последните години ККП е засилила своята репресия.

"Външната политика на ККП е продължение на нейната вътрешна политика. Тя е насочена към онези, които са смятани за заплаха на ККП в чужбина. В момента ККП се фокусира основно върху Фалун Гонг, защото те имат най-много последователи и са с най-твърди убеждения.", каза на пресконференцията Чен.

"60% от усилията на ККП (финансови и логистични) се изразходват за потискане на Фалун Гонг, 20-30 процента за Тайван, и 5-10% за останалите.", допълни той.

Десетилетни усилия за държане на китайците в чужбина под контрол

Чен каза: "Външната политика на ККП е насочена към пълен контрол на живеещото в чужбина китайско население. В продължение на десетилетия ККП работи много усилно по този въпрос и е постигнала значителни успехи. ККП е изградила система с пирамидална структура. Системата контролира китайците в чужбина в името на солидарността."

Такива групи има във всяка страна, включително Австралия и Европа. Всички тези групи носят имена с термините ‘асоциация’, ‘федерация’ или ‘конгрес на Китай за … и т.н.’.

Други, например ‘Съвета на Китай за насърчаване на мирното национално обединение’,  или професионалните асоциации, са все групи, създадени от ККП за упражняване на контрол върху китайците в чужбина.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!