Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поне по нещо сме първи: България е най-зле за живеене в ЕС

България е най-зле за живеене в ЕС и заема 45-то място в световната ранглиста като цяло. Тя има 156% излишък на емисии на CO2 спрямо целите за 2030 г., според анализ на Световната здравна организация, Unicef ​​и медицинско списание The Lancet. В  доклада бяха разкрити 10-те най-лоши държави в ЕС за раждане на дете.

България е следвана от Литва, която е на 41-о място в света и на второ като най-лошо място за раждане на дете в ЕС.

Латвия е третата най-лоша държава от ЕС за раждане на дете. Емисиите на страната са с 36% по-високи от целите за 2030 г. Полша е 33-тото най-добро място в световен мащаб за раждане и четвъртата най-лоша държава в ЕС.  Гърция е петата най-лоша държава от ЕС, следвана от Словакия, Унгария, и Хърватия, която има нисък резултат по отношение на устойчивостта.

В горния край на класацията е Италия е на десето място сред най-лошите страни в ЕС и 26-то място в световната ранглистата. Преди нея е Естония, чиито въглеродните емисии са  с тревожни 458% по-високи от целевите нива до 2030 г. В световната класация е № 27.

Според анализа никоя държава в света не предлага на детето шанс както за здравословно възпитание, така и за добра среда за бъдещето му развитие.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!