Освиркаха Караянчева тя се разгневи: Заради амбициите на Радев тълпата оскверни паметта на Левски

.
Цвета Караянчева и Румен Радев

”Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението.”
Шествие за Левски се превърна в мероприятие на БСП. И в подкрепа на Радев.

Това написа председателката на Народното събрание Цвета Караянчева във фейсбук. Гневната и реакция е отговор на това, че на церемонията пред паметника на Васил Левски в София част от присъстващите освиркаха самата Караянчева, кметицата на София Йорданка Фандъкова и други от официалните лица, като същевременно аплодираха при обявяването на името на президента Румен Радев.

"Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „Мафия“ и „Радев“?", пише още тя.

Според нея  "заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват, и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата."

"Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони", написа още председателката на парламента.

Караянчева обвинява държавния глава, че не се е поколебал да дълбае разделителни линии пред паметника на Левски. Но, според Караянчева, не успял във втората част от изпълнението - защото не знаел "какво е тълпа" и "как да я контролира".

"Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите…",хвърля тя упреци по Радев.

"Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден.", завършва Караянчева.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...