Борисов с изненадващ отбой: Няма да приемаме еврото докато няма абсолютен консенсус и увереност

153670_660_370

€75 млрд. дупка в евробюджета след Брекзит, режат ни фондовете

„Искам да им кажа, че докато няма абсолютен консенсус, увереност по темата за еврозоната, няма да насилваме влизането ни в чакалнята. Щом има притеснения“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на отбелязването на 30-ата годишнина на КНСБ, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов посочи, че няма държава, приела евро, да е по-зле или да е станала по-зле.

„В същото време обаче българският народ поради една, втора или трета причина, има притеснения. Притеснението е да не се вдигнат цените. Имаме ли право ние, с моите коалиционни партньори, да заложим, без да е убеден целият народ, че това е правилно, кратки срокове? Аз съм убеден, че е правилно. Но хората се страхуват“, поясни министър-председателят.

По думите му докато няма абсолютен консенсус и увереност, няма да се засилват нещата в тази посока, но според него това не означава да се откажем от влизането в чакалнята на еврозоната. Премиерът бе категоричен, че компетентните институции трябва максимално да обясняват и говорят по темата.

„Чак когато сме готови, хората са осъзнали, че това е добро, тогава ще преминем нататък“, поясни министър-председателят.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не е подслушвал президента Румен Радев и се ръкува с него.

borisov_radev_knsb

 

„Не съм подслушвал президента по никакъв начин. Не знам, не искам да знам, не съм знаел“, категоричен бе Борисов и добави, че няма да позволи да бъде вкаран в този скандал. Премиерът не пропусна да напомни, че самият той е бил подслушван преди години.

Борисов уточни, че дори обект на записите, пуснати от прокуратурата, не е бил президентът Радев, а тогавашният началник на Военновъздушните сили (ВВС).

Премиерът подкрепи призива на главния прокурор Иван Гешев, който поиска по-рано днес управляващите да не се бъркат в работата на прокуратурата.

„Абсолютно е прав. Прокуратурата не е мястото, където да се решават политическите препирни“, отсече Борисов и добави, че е поискал от институциите да решат проблема с вноса на боклук отвън, но не е изисквал това от прокуратурата.

Борисов не се страхува от президента и служебно правителство. Той каза още, че ще бъде създаден зелен съвет, който ще работи съвместно в търсенето на консенсус.

„Докато не направим ядрени централи и зелени технологии, не може да се лишим от 60% от електрическата си енергия“, посочи премиерът.

Борисов коментира и темата с приемането на еврото. Докато няма абсолютен консенсус, увереност, няма да насилваме влизането в

Премиерът посочи още, че през 2019 г. износът на страната ни е бил на рекордно високо ниво – 58 млрд. лв. Безработицата също е рекордно ниска. Кредитните ни рейтинги са най-високите на Балканите.

По отношение на Наредба Н18 Борисов увери, че когато се постигне консенсус и по този въпрос тогава тя ще влезе в сила.

Канал  3

€75 млрд. дупка в евробюджета след Брекзит, режат ни фондовете

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...