Следвайте "Буднаера" в Телеграм

“Майка за продан” на китайския Интернет

Китайска гражданка продава своята майка на онлайн търг, като купувачът може да се ожени за нея при условие, че е готов да заплати всичките й медицински разходи, тъй като майката страда от рак, съобщи CNR.CN нюз.

Получила съгласието на своята майка, 31-годишната Ду Чунмей (Du Chunmei) от провинция Ляонинг(Liaoning), обясни че не може да си позволи хилядите юани лечение на майка си и в отчаянието си да спаси живота й, тя решила, че единственото което й остава е да продаде майка си по Интернет.

Ду каза, че тя и брат й са похарчили всичките си спестявания за баща им, който също бил болен от рак. Те взели пари на заем от съседи и роднини. Но баща им починал и сега те са задлъжняли, нямайки от къде да потърсят помощ. Така са се сетили за Интернет.

Тази онлайн реклама "Майка за продан" е привлякла вниманието на много интернет-сърфисти от Китай и е предизвикала горещи дебати.

Някои критикуват тези действия, казвайки, че те представляват цялостно отричане на традиционната китайска синовна благочестивост. Но други смятат, че това е добър начин да се привлече вниманието на медиите и да се потърси помощ.   

През последните 20 години цените на медицинското обслужване в континентален Китай са се повишили неимоверно. Но системата за социално подпомагане не се е синхронизирала с увеличението на цените. Така става все по-трудно за хората в бедност да ползват услугите на медицинската помощ в Китай.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!