Радев заплаши Борисов със служебен кабинет: Поведението издава битието му от началото на прехода

Снимка: бТВ

Борисов използва прокуратурата за свои политически цели, посочи държавният глава (ВИДЕО)

Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението, подчерта президентът

Нова порция атаки и обвинения отправи държавният глава Румен Радев към премиера Бойко Борисов. За първи път в последните две години президентът си позволи директно да заплаши премиера със "служебен кабинет".

"Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението", заяви държавният глава без да даде възможност на медиите за въпроси.

Ето какво каза Радев: „Бойко Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде бТВ.

Думите му бяха в отговор на твърдението на Борисов, че няма нищо общо със записите на СРС-та, в които се чува разговор на президента Радев с шефа на ВВС ген. Стойков във връзка с назначението на Десислава Генчева/Радева на втори трудов договор.

Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“, възмути се Радев. И призова гражданите да отстояват правата си, "за да не допускаме България да се управлява с копойски методи". 

Президентът се оплака, че „в безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство".

Радев атакува директро Борисов, припомняйки му мутренските времена от началото на Прехода: "За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода".

Радев размаха и пръст на Борисов: "Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост".

На финала на крткото си изявление Радев се закани на премиера: "Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, каза Румен Радев.

Държавният глава направи това изявление пред медиите, слад като посети централата на „Ултрафлекс Корпорейшън“ в столицата и се запозна на място с дейността на компанията.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...