Гешев: И президента, и премиера, и политиците, и разни бизнесменчета да не си правят вятър на устата

big_16aa

Гледам, че миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, а премиера Борисов – кой да размаже прокуратурата и кой да не размаже.

Разни бизнесменчета и социалнослаби консултанти като Домусчиев и Ковашки и те дават акъл. Политици като Каракачанов и Корнелия Нинова и те се упражняват върху прокуратурата.

Трябва да е ясно едно – прокуратурата и аз, като главен прокурор, няма да допуснем да бъдем замесвани в дребни политически или бизнес игрички.

Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави или какво да не прави. Тя е независима институция. Това коментира пред камерата на Нова тв главният прокурор Иван Гешев.

На въпрос дали Васил Божков е на свобода, той отговори: „Нямам официално информация дали Божков е задържан в ОАЕ. За нас изненадващо е, че е задържан. Няма практика да се задържат милиардери“

„Това не влияе по никакъв начин на екстрадицията. Ще искаме да бъде върнат в България, за да бъде изправен пред съд като всички останали – Баневи, Арабаджиеви и т.н.“, каза още Иван Гешев.

„Има нови обвинения, включително по линия на културно-историческите ценности“, каза още той.

Прокуратурата и аз много добре знаем какво трябва да свършим и то това, което очакват българските граждани – да им осигурим ред и спокойствие. И те вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат нещо за това, за което са ги избирали българските граждани.

Прокуратурата е наясно със себе си, знае срещу какво се изправя, знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени и политически фигури и откровени крадци, но сме твърдо убедени и с намерение да дадем на българските граждани това, което очакват. |И е рeд на политиците да направят същото, коментира Гешев.

Нямаме нужда да бъдем съветвани, нито замесвани в някакви дребни политически и бизнес игрички. Нашата цел не е да покажем истината за тази безобразна кражба, наречена приватизация. За нас по-важно е да има наказателна отговорност за хората, които откраднаха залъка от устата на българските граждани и с тези пари си живеят добре, купиха си скъпи коли и обикалят света.

Затова политиците да не си правя вятър на устата, а да се хванат в ръце и след като ни подкрепят да направят необходимите изменения, ако трябва и в Конституцията, за да има справедливост. И тези крадци да ходят там, където им е мястото – в затвора, посочи главният прокурор.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...