Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Потвърдена е смъртта на 21 практикуващи Фалун Гонг вследствие на изтезания

Ли Шън, Epoch Times

Според информация на Minghui Net от 5 май, за периода от януари до април 2007 г. е потвърдена смъртта на още 21 души, практикуващи Фалун Гонг, настъпила вследствие на преследването в Китай. Осем от тях са жени, а тринадесет – мъже.

Жертвите са били от 11 различни провинции, градове и автономни области, включително и четирима от провинция Жилин, трима съответно от провинциите Хейлонджиан, Хъбей и Шандон, двама от провинция Ляонин и по един човек съответно от провинциите Сичуан, Жянгси, Шанси, един от автономната област Вътрешна Монголия и един от град Тянжин.

Една от 21-те жертви, Лиу Жинмин, практикуващ Фалун Гонг от гр. Чичихар, провинция Хейлонджиан (Minghui Net)

Информацията разкрива, че тези 21 жертви са били от най-различни сфери на живота, в това число учители, чиновници, пенсионери, работници, фермери и бизнесмени.

През юли 2005 г. г-жа Сън Хулиан от гр. Янтай, провинция Шандон, е заловена от полицията с трима други практикуващи Фалун Гонг. Четиримата са изпратени без съдебен процес в центъра за арестувани в област Мъпин, а след това – в женския трудов лагер на село Уанг в Зибо за две години.

До лятото на 2006 г. г-жа Сън е изтезавана толкова жестоко, че не е в състояние да ходи, да яде или да ползва тоалетна сама. Не може да вижда, нито да говори ясно.

Поради критичното й състояние трудовият лагер, в нежеланието да си навлича неприятности около нейната смърт, се обръща към семейството й да я заведат у дома. Тя е освободена през август 2006 г. След още седем месеца страдания, г-жа Сън умира на 16 март, на 57-годишна възраст.

Чън Чижи, преподавател в гимназията на град Жингмен, провинция Хъбей, умира на 46-годишна възраст. През 1999 г. той е изпратен в трудов лагер за три години от режима, тъй като не желае да се откаже от вярата си във Фалун Гонг.

След освобождаването му той е арестуван отново през 2004 г., понеже разкривал на хората факти относно Фалун Гонг и преследването. Впоследствие е осъден на 10 години затвор, отново без никакъв съдебен процес. На 7 февруари 2007 г. охраната на затвора изпраща умиращия Чън у дома. Той умира два месеца по-късно, на 3 април 2007 г.

Според статистиката, предоставена от Minghui Net, от началото на преследването през 1999 г. са потвърдени 3030 смъртни случая вследствие на изтезания и малтретиране на практикуващи Фалун Гонг. Поради силния контрол на комунистическия режим върху информацията, тези случаи са били потвърдени чрез неправителствени канали.

Действителният брой на практикуващите Фалун Гонг, починали или „изчезнали” от началото на преследването, е много, много пъти по-висок. Независими разследвания сочат, че около 40 000 души (или повече) вероятно са били убити заради органите им, използвани за трансплантации.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!