Владислав Горанов: Доходите у нас са нараснали с 12% през 2019 г.

За поредна година бяха отпуснати средста за реализирането на големи инфраструктурни проекти, в това число и за изграждане на нови участъци от АМ ''Хемус'', както и за АМ ''Тракия''. Това заяви министър Владислав Горанов по време на заседание на Комисията по бюджет и финанси, предаде Novini.bg

,,Друг акцент са отбранителните способности - големия дебат за изминалата година беше проектът за придобиване на нов многоцелеви изтребител за нуждите на Българската армия. Разходите за отбраната и сигурността на касова основа за 2019 г. са в размер на 5,5 на сто от БВП'', сподели още той.

,,Здравеопазването от своя страна достигна разходи от 4,5 процента от прогнозния брутен вътрешен продукт'', допълни финансовият министър.

Горанов отчете, че през последните години международнте икономически отношения са изключително турболентни и има сериозни предизвикателства върху икономиката. Той отбеляза, че ограничаване на външната търговия, но все пак е на мнението, че нашата икономика се е движила добре през 2019 г.

,,Ръстът на БВП е бил 3,7 на сто. 12 процента е било нарастването на доходите. Динамиката е добра'', отчете още финансовият министър.

,,Имаме и положителна динамика по отношение на кредитирането. Не отчетохме свиване на износа. Знаете, че сме страната с една от ниските задлъжнялости'', припомни министър Горанов.

Относно наредба Н-18 Горанов коментира, че идеята е да се вкара нова логика по отношение на начина на отчитане на приходите. Призна, че все още има опасения при малкия и средния бизнес заради засиления контрол, но увери, че ще продължават срещите с отделните браншови организации, за да се премахнат всички неясноти.

По думите му сегашният софтуер не дава гаранции, че приходите се отчитат коректно, въпреки че голяма част от бизнеса все пак е изпълнила новата наредба.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...