Валери Симеонов: Журналистите от БНТ нямат право на мнение и да ми дават оценки

далавери0000437531-article2

Бившият вицепремиер и настоящ депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов поиска право на отговор на БНТ заради позицията на солидарност, която журналистите от медията изразиха по повод неговите нападки към bTV.

По-рано тази седмица в интервю за националната телевизия Симеонов нападна остро шефа на новините на bTV Венелин Петков и водещия Антон Хекимян и ги обвини, че са пристрастни в скандала с хазарта, а освен това препоръча на прокуратурата да разследва частната телевизия, пише offnews.bg.

В позицията си до БНТ депутатът казва, че е завел четири дела на bTV за клевета. Той добавя, че е недопустимо БНТ да му дава оценки и да взема страна, а bTV нарича „финансово зависима от хазарта“. Според него БНТ действа „като безплатен телевизионен адвокат“ на Петков и Хекимян.

Препечатваме позицията на Валери Симеонов:

По повод мое участие в сутрешния блок на БНТ на 11 февруари журналистите от дирекция Информация на БНТ направиха изявление в нарушение на закона и моралните правила на журналистиката. В него те категорично осъждат използването на ефира на БНТ за отправяне на недоказани обвинения срещу журналисти от БТВ и определят думите ми като груби и недоказани нападки.

Считам, че е недопустимо БНТ да дава оценки и присъди, влизайки в ролята на съд и определяйки кое е доказано и кое не. Напротив – БНТ е обществена медия, длъжна да отразява различните гледни точки, без да взима страна, особено по важни за нацията въпроси. В позицията се твърди, че всяко посегателство върху свободното слово ще срещне съпротивата на журналистите от БНТ.

Означава ли това, че посягам върху свободното слово, като изказвам мнение за финансово зависимата от хазарта БТВ? Означава ли това, че истината ще бъде жертвана, заради криворазбрана телевизионна солидарност? И че Петков и Хекимян имат безплатен телевизионен адвокат в лицето на журналисти от БНТ.

Ако някой се чувства засегнат, да потърси правата си в съда. Така, както аз съм завел 4 дела срещу БТВ за лъжи, обиди и клевети по мой адрес.

bTV също обяви, че ще съди Симеонов заради твърденията му, че е укрила информация по хазартния скандал, дадена от Цветомир Найденов – съдружник на Васил Божков в „Еврофутбол“.

Оф нюз, БНТ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/2020/02/%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b6%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d0%bd%d1%82-%d0%bd/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...