Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайските трудови лагери осъдени от германския парламент

Ben Hurley / Renate Lilge-Stodieck, Epoch Times- Australia / Germany

Германска резолюция призова китайския режим да закрие своите робски трудови лагери, въпреки заплахата за охлаждане на отношенията между двете страни.

Приета от мнозинството партии в Долната камара на германски парламент, резолюцията разглежда твърдения, че последователи на медитативната практика Фалун Гонг биват рутинно избивани за събиране на техните жизнени органи, използвани за трансплантационни операции.  

„Съветската система Гулаг е минало, но друга такава, също толкова потисническа и нечовешка, се прилага сега срещу гражданите на Народна Република Китай [НРК]”, гласи резолюцията.

В нейният текст се споменава, че много хора биват осъдени и изпращани в тези лагери заради „незначително нарушение или простъпка”, а на други им се налага същата присъда без дори да са минали през юридически процес. Такива са случаите с религиозните малцинства, с тибетците, угурите и монголците, както и с последователите на Фалун Гонг.

Затворниците са принудени да работят при лоши условия по 16 часа ден, 7 дни в седмицата, често произвеждайки стоки за износ. Изтезанията там са нещо обикновено и процента на самоубийства е висок.

Практиката на „политическо промиване на мозъци” се прилага все още в „над 1000 затвора, трудови лагера и така наречените психиатрични клиники”, се казва в резолюцията.

„Долната камара на германския парламент се обръща към германското федерално правителство с молбата то да осъди условията в лагерите Лаогай (Laogai) [робски трудови лагери] и да поиска от НРК да затвори тези институции.”, заключава резолюцията.

Германски медии съобщиха, че подкрепилите резолюцията не са се поддали на заплахите на китайското посолство, според които отношенията между двете страни може да пострадат.

„Долната камара на германския парламент не се поддава на ничий заплахи”, каза един от членовете на Камарата, Ерика Щайнбах (Erika Steinbach), цитирано от вестник Die Tageszeitung.

Резолюцията се спира и на нашумелите напоследък обвинения за събиране на органи в Китай от практикуващи Фалун Гонг, представени в съвместния доклад на бившия канадски държавен секретар Дейвид Килгор (David Kilgour) и международния адвокат по човешките права Дейвид Матас (David Matas).

„Изнесените в доклада неща звучат почти невероятно”, каза Тило Хопе (Thilo Hoppe) от германската Зелена партия. „Трябва да сме извънредно внимателни когато обучаваме лекари, имайки предвид германско-китайското споразумение за сътрудничество в тази област. Необходимо е да сме сигурни, че не ставаме несъзнателно съучастници в нелегалното събиране на органи.”.

Излезлият миналия юли и обновен наскоро доклад на Килгор и Матас представя 31 вида доказателства за систематичното събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай, наричайки го „гротескна форма на зло на тази планета”.

Специалният инспектор по изтезанията към ООН Манфред Новак (Manfred Nowak) заяви в свой доклад от 20-и март 2007 г., че събирането на органи „е било наложено насилствено на голям брой практикуващи Фалун Гонг” в Китай „с цел да се осигурят органи за трансплантационни операции”.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!