Поне 10% скок на тока от 1 юли, според КЕВР поскъпването ще е „щадящо за потребителите“

иванов768x432

„Поскъпването на тока от 1 юли ще е щадящо за потребителите, заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, който още по-странно за поста си добави – все още не съм видял промените в Закона за енергетиката, за да ви кажа точен процент“, пише 19 минути.

Производителите и търговците, събрани вчера в КЕВР, изясниха, че още веднага цената за потребителите ще скочи с 10 %, но при включване на т.нар. студен резерв може да стане и много повече:

„Обикновено когато има студен резерв цените на борсата са високи, има нужда от търсене и ако да кажем в някой час цената е 200 лева на този участник от студения резерв цената му към ЕСО за доставка на енергия ще бъде 500 лева.

Ако има по разпореждане активиран друг участник, при който е по цена на борсата плюс 100 лева , което е пределната цена съгласно решението на КЕВР, от него енергията ще бъде купена по 300 лева, но на пазара всички количества ще бъдат начислени по 500 лева“, обясниха енергетиците.

Без да бъде експерт, обикновено по тези теми се изказва и ресорният министър Теменужка Петкова, сега обаче виновно мълчи. Напомняме, че на 28 декември 2015 г., при либерализацията на цените за бизнеса тя излъга:

„До момента в други държави се е наблюдавало леко повишаване непосредствено след това, но много скоро цените падат под нивото, на което процесът е започнал“. Тогава 19 минути прогнозира поне 30% ръст. 4 години по-късно цените за бизнеса в България са най-високите в Европа – 40 пъти по-големи, отколкото в Германия!

19 минути

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...