Lupa.bg: Ето ги българите, точили карти в остров Бали

Излязоха имената и снимките на двамата българи, арестувани в Бали заради опит за скимиране на банкомат в един от най-известните плажове в Индонезия - Семиняк. При акцията в понеделник вечерта са окошарени Теодор Петров и Камен Севдалинов. Репортер на Lupa.bg откри фотос на нашите сънародници в голям инонезийски информационен сайт.

Това е поредният случай за кражба на данни, в който участват български граждани съобщават медии в Бали и Индонезия, цитирани от news.bg. Всичко започнало със сигнал от местна банка, която предупредила полицията, че в банкомат на Джалан Сънсет в Семиняк, е монтирано скимиращо устройство. Властите стигнали до идентифицираните като Теодор Степанов Петров и Камен Севдалинов.

Двамата пристигнали на 10 февруари до банкомата с мотор, влезли в кабината и се държали подозрително - властите ги наблюдавали на видеокамери.

Арестували ги, а българите признали за престъплението по време на разпита. При разследването открили, че в квартирата им има няколко устройства за скимиране и 8500 щатски долара. Теодор Петров и Камен Севдалинов са вече с повдигнато обвинение по Наказателния кодекс на Индонезия (KUHP) и Закона за информационните и електронните транзакции (UU ITE). Според медиите ги грози максимална присъда от 7 години затвор

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...