Горанов смело: Ще ограничим правата на Радев, че много си е повярвал

Финансовият министър Владислав Горанов даде заявка за промяна на конституцията и ограничаване на правомощията на президента за съставяне на служебен кабинет. Тезата си Горанов разви в „Панорама“ по БНТ.

Той обоснова идеята си с изкушенията, които остават у президентството да участва по този начин в изпълнителната власт и съответно в момента да дава оценка на изпълнителната власт. Според Горанов това е едно смесване на властите, което не дава добри резултати.

В такова изкушение бил изпаднал и настоящият държавен глава и то още в началото на мандата си, но по стечение на обстоятелствата, че Бойко Борисов е решил да заложи на карта мандата на второто си правителство и след загубата на президентските избори да подаде оставка. Именно докосването до това изкушение в началото на мандата давало в момента тласък на постоянните критики и опити за вмешателство в дейността на правителството, включително и нещото като сваляне на доверие, на което сме станали свидетели преди дни.

Прочита на случилото се от последната седмица за Горанов е: Прокуратурата свали доверието си от Радев, на следващия ден Радев каза свалям доверието си от изпълнителната власт. „Ние какво да правим? И ние ли да свалим доверие от някого“, запита реторично Горанов и посочи, че ГЕРБ е избрала пътя на работа. Добре е в демокрацията всеки да си знае мястото и ролята, допълни Горанов, изрично подчертавайки, че прави разграничение между политика Румен Радев и президентската институция.

Чии обаче да са правомощията за съставяне на служебно правителство при предсрочни избори и разпускане на парламента, ако не са на президента, Владислав Горанов не посочи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...