Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАП пак се срина, шефката му с още по-висока заплата за „супер резултати“

В деня, в който компютърната система на НАП се срина, нейната шефка получи увеличение на основната заплата до 5500 лв., след като стана ясно, че годишните й доходи с премиите досега бяха над 124 000 лв. Вече ще бъдат с още 10% отгоре, преди да излезе в пенсия тази година. МС не обърна внимание, покрай скока на възнагжраждението на виновницата за изтичането на данните на 5,1 млн. българи, че в същия ден има затруднения при изпращане на данни към НАП от фискални устройства и системи поради технически причини и то при положение, че не всички са си инсталирали СУПТО.

Припомняме, че промените по Наредба Н-18, която е унищожителна за малкия и средния бизнес с въвеждането нови правила към софтуерите за управление на продажбите, доведоха до многохилядни протести миналата седмица с искане за оставка на правителството.

Галя Димитрова бе на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу в момента, в който България разбра, че системата на данъчната администрация е хакната и личните, данъчните, кредитните, осигурителните данни на всички активни граждани в страната, са изтекли, и не я прекрати. В НАП също си раздадоха и 30 млн. лева бонуси, при над 20 несъбрани млрд.лв. за 2019 г. Увеличението на заплатата на Димитрова влиза в сила със задна дата – от 1 януари тази година и е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г.

Димитрова има основна вина, ако са истина обвиненията на прокуратурата за несъбрани от хазната от 210 млн. до 550 млн. лв. от хазарта. Нейният заместник – вече в ареста, ръководеше ресорната държавна комисия, а шефът на дирекция Контрол в НАП дълги години е член на същата. Всеки месец те са получавали и са подписвали отчетите на лотариите. Чадър на чиновниците е министър Горанов.

„Отчетен е приносът на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2019 г. Те са свързани със събираемостта на приходите и доброволното изпълнение на задълженията“, съобщи правителството.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!