НАП пак се срина, шефката му с още по-висока заплата за „супер резултати“

В деня, в който компютърната система на НАП се срина, нейната шефка получи увеличение на основната заплата до 5500 лв., след като стана ясно, че годишните й доходи с премиите досега бяха над 124 000 лв. Вече ще бъдат с още 10% отгоре, преди да излезе в пенсия тази година. МС не обърна внимание, покрай скока на възнагжраждението на виновницата за изтичането на данните на 5,1 млн. българи, че в същия ден има затруднения при изпращане на данни към НАП от фискални устройства и системи поради технически причини и то при положение, че не всички са си инсталирали СУПТО.

Припомняме, че промените по Наредба Н-18, която е унищожителна за малкия и средния бизнес с въвеждането нови правила към софтуерите за управление на продажбите, доведоха до многохилядни протести миналата седмица с искане за оставка на правителството.

Галя Димитрова бе на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу в момента, в който България разбра, че системата на данъчната администрация е хакната и личните, данъчните, кредитните, осигурителните данни на всички активни граждани в страната, са изтекли, и не я прекрати. В НАП също си раздадоха и 30 млн. лева бонуси, при над 20 несъбрани млрд.лв. за 2019 г. Увеличението на заплатата на Димитрова влиза в сила със задна дата – от 1 януари тази година и е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г.

Димитрова има основна вина, ако са истина обвиненията на прокуратурата за несъбрани от хазната от 210 млн. до 550 млн. лв. от хазарта. Нейният заместник – вече в ареста, ръководеше ресорната държавна комисия, а шефът на дирекция Контрол в НАП дълги години е член на същата. Всеки месец те са получавали и са подписвали отчетите на лотариите. Чадър на чиновниците е министър Горанов.

„Отчетен е приносът на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2019 г. Те са свързани със събираемостта на приходите и доброволното изпълнение на задълженията“, съобщи правителството.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...