Lupa.bg: Удрят Божков по искане на САЩ? – Божков е в чужбина, значи в България НЯМА повече корупция

Шок и Ужас! САЩ откриха в държавата на Бойко ЦЯЛ ЕДИН корумпиран! Херо Мустафа ще го назове

 „Акцията срещу Васил Божков е след посещението на главния прокурор и ръководителите на служби в САЩ. Там очевидно се е говорило за корупцията и недосегаемите олигарси у нас. Именно заради това се започна разследване срещу бизнесмена”. Това предположи пред Lupa.bg бившият главен секретар на МВР и преподавател в НБУ проф. Николай Радулов.

„Божков е със седем обвинения. До колко обаче те са подкрепени с доказателства? Много често първо се демонстрират обвинения, след това в съда се оказва, че няма доказателства за тях. Дано този път не е така. В публичното пространство вървят най-различни верси за разследването на бизнесмена.

Една от тях е свързана с желанието на някого да му бъде присвоен бизнеса. Друга версия е да му бъде взет хазарта с цел да се припират през него пари”, коментира експертът.

Според него Васил Божков засега няма да се върне в България. „Всеки нормален човек в неговото положение не би се завърнал. От години прокуратурата използва предварителния арест не като мярка за неотклонение, а като място за натиск и изтезание. И аз, ако съм на мястото на Васил Божков, не бих се върнал. Той не е изчезнал, вдига с охота телефона си”, каза Радулов.

По думите му случаят с хазартния бос прилича на сагата с КТБ. „Нахлуване, конфискация, проверки, изземвания...

Главното действащо лице би трябвало от месеци да е наблюдавано, а той спокойно се качва на колата си и заминава на някъде. Божков не е в държава в ЕС и не е в държава, с която имаме споразумение за връщане на разследвани лица”, смята бившият главсек.  

Снимката на Божков: Lap.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...