Почна се! Вот на безрезервно доверие? Масово обръщат левовете в евро и ги теглят, слагат в сейфове

Вот на недоверие за финансовата политика на правителството: в големите български банки вече седмица хората обръщат левовете си в евро и долари, но много от тях не ги оставят, а и ги теглят и оставят спестяванията си в сейфове в трезорите. Става въпрос за огромни за нашия пазар суми, измервани в 7-цифрени стойности, категорични са банкерите. Защо се получава така?

Вместо със закон, както призовахме и ние, и водещите икономисти на България, властта помисли, че се измъква от темата за убийството на лева и курса, при който ще влезем в Еврозоната с решение на парламента. Какво гарантира то? Нищо. Напомняме, че с решение Народното събрание определи 3 параметъра по сделката за закупуване на Ф-16 и нито 1 от тях не беше изпълнен от правителството.

Депутатите гласуваха ПЪРВО цена от 1,8 млрд.лв., самолетите досега ни струват 2,2 млрд.+ 300 млн.лв. за летищна база за тях, а допълнително ще трябва да бъдат дооборудвани, транспортирани, застраховани за наша сметка и тя ще набъбне до 3 млрд.лв. и малко отгоре.

Депутатите гласуваха ВТОРО и уж с решението си задължиха правителството да осигури напълно оборудвани бойни самолети. И това не стана. Не само не са оборудвани, а дори няма да бъдат застраховани, което ще плащаме отделно, наред с въоръжението, та даже и транспортирането им. Да не говорим, че част от без друго недостатъчните 8 бройки ще могат да се използват само за учебни цели.

Депутатите гласуваха ТРЕТО цената да бъде изплащана в продължение на години, за да не се товари бюджетът. И правителството не го изпълни – реши да плати предсрочно самолетите, независимо, че ще бъдат доставени евентуално след 3-4 години.
А решението за гарантиране на курс 1,95583 лв. за евро дори не съдържа конкретиката, която я има в онова за Ф-16. На първо място то говори за периода „до“, а не „при“ влизане в Еврозоната, което изобщо не е едно и също. Второ, единственото, което задължава е финансовият министър, който и да е той, „да поддържа“ при преговорите с останалите 19 в Еврозоната идеята ни за запазване на курса. Като се знаем какви са преговарящи и кои точно неща договорихме в полза на себе си, положението е направо стряскащо.

Доц. Сарийски: Населението ще е големият губещ при обезценяване на лева в чакалнята на еврозоната

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...