От какво бягат британците? От комунистическият проект ЕСССР?

Автор: Георги Вълджев

Днес е вторият ден от една нова глава в историята на Европа.

Великобритания официално се сбогува с проекта на Европейския съюз. Сбогува се с него, защото осъзна в какво се превръща - един проект, който има реална опасност да се превърне във втора комунистическа империя в Европа. Именно от това бягат британците.

Уви, европейските политици, вместо да извлекат поуката, че траекторията, по която съюзът е поел е грешна и вредна за обикновените европейци, си затварят очите. Вместо да преустановят централизирането на съюза и натиска за все по-централно икономическо планиране (по подобие именно на комунистическа икономика), те го задълбават още повече.
Вместо да направят съюза по-прозрачен или поне по-демократичен, с открито пренебрежение отхвърлят легитимните тревоги на обикновения европеец. И така вместо да успокоят напреженията между различните страни-членки, обикновените хора и техните елити, те ги нагнетяват още повече.

Именно това доведе до Брекзит.


Европейските елити явно не осъзнават какви са основните характеристики на Европа като исторически обособен континент, спецификите на нейното развитие, уникалността на нейната цивилизация.
В утопичната си амбиция да изградят нова "Европейска идентичност", те ослепяват и не виждат вече съществуващата такава, развила се в рамките на хиляди години историческа еволюция.

Точно както комунистите в своята утопична мечта да изградят "нов комунистически човек" са слепи за отличителните черти на човешката природа. С пагубни резултати.

В България не трябва да си затваряме очите за всичко това.
И да не забравяме историята, особено на днешния ден, на който почитаме жертвите на комунизма. Именно това трябва да ни напомня, че сервилността спрямо поредния външен международен елит няма да донесе спасение и просперитет за българския народ, както никога не е успявала в миналото. Точно обратното е далеч по-вероятно.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...