САЩ обявиха извънредна ситуация. Не допускат чужди граждани, били в Китай

Секретарят на Здравната служба Алекс Азар обяви извънредна ситуация в САЩ заради разпространението на коронавирус.

Американските граждани, които се завръщат от китайската провинция Хубей, където е огнището на заразата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Чужди граждани, извън непосредствените членове от семейството на американски граждани, които са пътували до азиатската страна през последните 14 дни, изобщо няма да бъдат допускани в страната. Временните мерки влизат в сила на 2 февруари в 17 ч.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията са разпоредили карантинен период за всички 195 души, които бяха евакуирани от Китай. Те са поставени доброволно в изолация във военна база в Калифорния.

Тези хора се прибраха с чартър на правителството по-рано тази седмица. Сред тях са второстепенни служители от американските дипломатически мисии в Китай, както и американски граждани, които са били в град Ухан. Карантината, която се въвежда за първи път от 50 години наса, ще продължи 14 дни, изчислени от момента, когато самолетът е излетял от Ухан.

„Подготвяме се, тъ като това е следващата пандемия“, каза д-р Нанси Месоние, директор на Националния център за имунизация и респиаторни заболявания.

„Ако вземем строги мерки сега, може да успеем да намалим влиянието на вируса в Съединените щати“, надява се тя. „Надяваме се да бъдем запомнени с това, че сме надценили ситуацията, а не подценили.“

Месоние наблегна върху това, че американските граждани не трябва да изпадат в паника и не е нужно да се разхождат навън с маски. Тя също призова да няма дискриминация срещу американските граждани от китайски произход заради заразата.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bg-voice.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...