Д-р Николай Михайлов: Няма такава мафия! Главният прокурор се прави на президент

„Какво става с прокуратурата и президентската институция ли? Това е някакъв разгул на противоправни действия от най-високо място.“, коментира казуса Радев – Гешев психиатърът д-р Николай Михайлов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Подслушват президента, който е избран с пряк народен вот, олицетворява нацията, има силует на загрижен и е пресрещнат от тези, които се чувстват уязвени с такава откровена бухалка, че става ясно – всеки може да бъде издърпан с куката на официализираното беззаконие, което нарича себе си правосъдие. Защото главният прокурор е изведен като своеобразен арбитраж на българския политически процес.

Той цензурира и разпределя ролите, за да наказва тези, които в конюнктурната ситуация нараняват нечий интерес. Най-непростимо е едно лице да посегне на този ред, като го обяви за беззаконен. Това го прави президент. Тази съдба не би сполетяла никого, ако думите му нямаха ефект и не произвеждаха резултат. Правосъдието реагира, угрижено за конституцията и за държавна измяна – това е толкова грубо, че много трудно може да бъде квалифицирано.

Няма обаче реакция, защото главният прокурор е недосегаемо лице по конституция. Всичко това манифестира смисъла на искането на президента за промени в конституцията, що се отася до съдебната власт, защото това не може да се търпи повече. Това не е публичен демократичен процес, това не е власт, която се упражнява по демократичен закон и според върховенството на закона.

Това са надзаконови и паразаконови прерогативи, но те не изразяват публична власт и справедливост. Това е много опасно. Това би трябвало да мобилизира енергия на много остро отрицание в едно общество и на голяма съпротива. Сега според мен, за да бъде всичко това плодотворно и в последна сметка в злото да се намери някакво добро, ще трябва да стане ясно, че промените в съдебната система са императивни. Не може живеем така оттук нататък.

Ако човек се осведомява за възможностите на България, това, което говоря за напред е илюзорно. Но съпротивата е задължителна. Не на улицата, но народът ще трябва да изрази собственото си мнение, ние правова държава ли сме, или сме държава на хора, които управляват през институциите за собствено удоволствие, според неписан закон и според маниера на това, което се нарича в целия свят мафия.

Това е нетърпима история. По телевизията тече образът на подслушването и зверско беззаконие. Държавният глава е подслушван. Прокуратурата го препоръчва като своя правораздавателна активност. Излезе нещо по-пошло от всякаква пошлост, която можем да си представим. Генерал говори нещо на президента, който е уличен в държавна измяна. Ако на едно дете зададем въпрос какво е това – ще намери адекватен отговор. А това се препоръчва като поведение. Действащо лице – главният прокурор. Какво да мислим, ако прокурорите са това, какъв е възпитателният ефект за децата?!“, пита риторично гостът в студиото.

5 години г-н Божков печели милиарди, и никой няма да забележи – нито агенциите, нито официалната власт, нито играещите на вотове и театрализация и накрая призовават интерпол, пък той лъже, че всеки момент може да се появи. И това не е ясно, дали не е тук или интерпол го гони някъде по света. Това вече е от характера на халюцинациите. Това е зъл театър, а актьорите са уродливи.“

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...