Коя е мистериозната Елена Динева, жената до Васил Божков?

640_елена динева

Неофициалната половинка на спрягания за най-богат българин Васил Божков – митичната Елена Динева, се оказа обект на разследване и скрупульозен тараш покрай акцията на прокуратурата, свързана с хазартния бизнес на велинградския милиардер. Коя обаче е шармантната дама, която от четвърт век е стои плътно до рамото на баровеца?

Наскоро Елена се завърна у нас след като изкара последната петилетка между Англия и Швейцария, където движеше делата на Васил Божков. Очарователната дама, вече прехвърлила 40, е била забелязана в последно време в офиса на „Нове Холдинг” на ул. „Московска”, но отново умело избегна светкавиците на фоторепортерите, както през всичките близо 25 години, откакто е дясна ръка на Васил Божков.

Известната с непреклонния си характер и избухлив нрав дама видимо е разцъфнала след престоя си зад граница.

Динева започва кариерата си като млада и напета красавица в началото на 90-те, когато стажува в пресцентъра на „Мултигруп”. След като пристава под крилото на Васил Божков, Елена шеметно се издига за месеци до маркетингов директор в „Нове холдинг”. Наричана от мнозина „съпруга в сянка” на бизнесмена, напоритата дама постепенно става съдружник на богаташа в половин дузина компании. Стои в основата на разработването на българската букмейкърска компания „Еврофутбол”, част е и от инфраструктурните проекти на Божков, като чрез своята „Българска енергийна група” участва в приватизацията на водно и топлоелектрически централи. Чрез фирмата „Българска енергийна група” през ноември 2006 г. беше купена ВЕЦ Тича. Чрез своя фирма Динева притежава 95% от “Българска енергийна група”, а другите 5% са на сина на Янчо Таков – Янчо Таков-младши.

Елена е и член на управителния съвет на създадената на Васил Божков фондация „Тракия” заедно с покойния вечес Светлин Русев и Радосвет Радев.

През годините десетки знайни и незнайни старлетки се опитваха да трупат имидж, като сами си приписваха връзки с най-богатия българин. Спрягани за интимни с големия бос бяха певицата ЛиЛана и колежката й от „Стар академи” Аксиния. Всъщност обаче, през всички бурни години на прехода, та чак до днес, единствената жена със сериозна тежест в живота на Божков си остава Елена Динева. Жена със стил и класа, която помогна на милиардера да съгради истинска империя.

Мистерията се разбули: Васил Божков е в Дубай

Lupa.bg: И синът на Васил Божков напусна България

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...