Калоян Методиев: Ако тръгне импийчмънт срещу Радев, рейтингът му от 60% ще скочи на 80%!

Имаме перфектна буря, мътна вода, не се знае кой какво ще лови в нея, изтъкна той

Ако тръгне импийчмънт срещу Радев, рейтингът му от 60% ще скочи на 80%, заяви политологът Калоян Методиев, който в момента е началник на кабинета на президента Румен Радев.

"Ако президентът каже, че България е добре и се развива, той ще загуби най-вярното си оръжие - да говори истината. Държавата не може да осигури населението си на битово ниво - няма вода, за какви успехи може да говорим. Затова днес при отчета си президентът каза: "Розовите очила - долу!", няма как да се справим с проблемите, ако не ги знаем", коментира още в предаването "Лице в лице" по БТВ Калоян Методиев.

Днес Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова отчетова три години на "Дондуков" 2.

"Срещу президента няма обвинения за убийство, за корупция, нищо форс мажорно, което да оправдава това активиране на прокуратурата срещу него. Нещата се развиват мълниеносно", коментира Методиев по повод на действията на Иван Гешев срещу Радев.

„Разпространените от прокуратурата записи са в суров вид и с много условности. Към днешна дата въпросителните са една страница, а отговорите - нула. Категорично няма яснота за случващото се“, каза в предаването „Лице в лице“ Калоян Методиев. Началникът на кабинета на Румен Радев обясни, че президентската институция е разбрала за тези записи от медиите.

"Не е минало още през юридическо обсъждане, за да се провери достоверността. Все още сме в сферата на догадките. Нещата се развиват в мълниеносен порядък и ги научаваме между етажите“, уточни Методиев.

По думите му в момента сме свидетели на "разграждането на държавността".

"Междуинституционалната война се разраства. Създават се условия за една перфектна буря в държавата. Кой какво ще прави в тази мътна вода е отделен въпрос. Очевидно вече сме влезли в една криза и какво ще се роди от нея ще стане ясно в близко бъдеще", смята Калоян Методиев.

"Ако президентът каже, че България е добре и се развива, би изгубил най-силното си оръжие – да говори истината и да е огледало на това, което се случва в обществото. Няма как да се каже на черното бяло – нещата у нас не вървят. Система след система изключват, държавата не функционира дори на битово ниво от африкански тип", на мнение е началникът на кабинета на Радев.

Калоян Методиев заяви, че президентът не се страхува, ако се стигне до импийчмънт.

„Ако тръгне процедура по импийчмънт на президента, рейтингът му от 60% ще стане 80%, заяви той. 

Оценката му за ситуацията в страната е следната - свидетели сме на разпад на държавността. Така Методиев коментира като политолог факта, че в публичното пространство се пускат записи на действащия президент.

Създават се условията на една перфектна буря или мътна вода, кой какво ще прави в нея, е друг въпрос, добави Калоян Методиев. Според него е налице институционална война.

Президентът продължава срещите си за промяна в конституцията, предстоят срещи с политическите партии и с тримата големи в съдебната система, поясни Методиев.

Запитан каква е целта на президента за тези промени в конституцията, Калоян Методиев посочи - оптимизация на държавността.

Одеждите на президентската институция са били тесни на всички президенти, защото те са избрани пряко. Радев се упитва да уплътни в рамките на своите правомощия доверието на над два милиона българи, гласували за него, посочи Калоян Методиев. Най-голямата сила на президента е говоренето, изтъква той.

"Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез СРС и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност", се казва в позиция на президентството изпратена по-късно.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...