Как се краде държавна тайна

Автор: Емил Йотовски | ФБ
 
Двама руски шпиони са отзовани защото търсили информация за изборните процеси в България.
 
Значи, това си е чиста срамота за КГБ и ГРУ. Да търсят информация за нещо, което е толкова ясно, че всеки четвъртокласник го знае.
 
За недоразбралите шпиони ситуацията е следната:
Уважаеми шпиони, изборния процес у нас протича така: Има няколко партии. Нови не се допускат. Месец преди изборите представителите на тези няколко партии започват да обикалят телевизии и радиа и да говорят всевъзможни глупости. Обикновено десните комунисти плашат с ляв комунизъм, а левите комунисти с десен комунизъм ака фашизъм. Първите кълнат вторите, а вторите първите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Това се повтаря по няколко пъти на ден, докато на хората не им кипнат главите и престанат да чуват за какво им се говори.
 
После идва времето на хартията. Бичат се постери, листовки и плакати за производството на които биде изсечен един средно голям горски резерват. Хората са принудени да гледат тапицирани огради с лицата на едни и същи народни избраници. Периодично от конкурентните партии минават и късат предизборните тапети. Този цикъл се повтаря няколко пъти.
 
По-предвидливите закупуват билбордове, които остават сравнително непокътнати. Най-много някой активист да напише К@Р със спрей и това е.
 
Следват социологическите агенции. Всяка партия си има по една, че някои и по няколко. Разминаване от по 10% вече за нищо го нямат. Прогнози, одобрения, тенденции. А на финала се разбира, че няма никаква връзка с реалността, но разликите идвали, че агенциите не били предвидили това или онова.
 
Преди финала гръмва и скандал. По един за всеки.
Ден преди изборите се отварят сергиите с кюфтета. Пиеш бира с предварително отворена капачка и лапаш кюфте. Кюфтето е от кокалаци и жили, но кой ти гледа. Това е предизборно кюфте.
 
В циганските махали чакат до последно най-изгодната оферта. Там вече механизмът с кюфтетата не работи. Там се търси кеш. И съответно се получава.
 
После идва стъкмистиката. Симпатично невидимо мастило, невалидни бюлетини, па така, па иначе… да не ви отегчавам. Накрая и гробищата удрят по едно рамо. Тълпи от духове дават своя глас в една или друга полза. Като дойдат избори ще се сетите.
 
Това уважаеми г-да шпиони е тайната на изборния процес в България. Дано съм бил изчерпателен и следващия път преди да шпионирайте - питайте. Това е държавна тайна, а в България държавните тайни ги знае цялата държава.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...