Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европейска делегация ще разследва насилственото събиране на човешки органи в Китай

Сформирана от европейска неправителствена организация делегация ще проучи докладите относно изтребването на затворници в трудови лагери на Китай за отнемане на техните органи с цел търговия и финансови изгоди.

В Европа бе сформиран клон на Коалицията за разследване преследването на Фалун Гонг (CIPFG), която функционира в Азия, Северна Америка и Австралия.

Новосформираният европейски клон на Коалицията чака в момента за визи от Китай, за да изпрати експерти, които да проучат твърденията относно насилственото събиране на органи от живи затворници от страна на комунистическия режим.

Събиране на органи

Доктори, адвокати, активисти по човешките права и журналисти от Европа се включиха в организацията, за да предложат своята експертиза за това разследване.

Миналата година Вицепрезидентът на Европейския парламент Едуард Mакмилан-Скот посети Китай за да провери състоятелността на твърденията за нечовешкото отношение към затворниците в Китай и това как комунистическият режим реализира своята система „преобразяване посредством поправителен труд”. За тази цел той се срещна с успели да излязат от затвора жертви на тази система, които са били хвърлени там защото практикуват Фалун Гонг.

Фалун Гонг е медитативна практика, която се практикува в над 60 страни по света (вкл. И България). През 1999 г. практиката бе забранена от китайската комунистическа партия (ККП), след като при направено от държавата проучване се установява, че 100 милиона души в Китай се занимават с Фалун Гонг (членовете на ККП наброяват около 70 милиона). Оттогава насам стотици хиляди практикуващи Фалун Гонг в Китай биват задържани и хвърляни в затвора и трудовите лагери без легитимен съдебен процес, като досега са документирани 3000 смъртни случаи в резултат на прилагането на невъобразими методи на изтезания и мъчения.

Преследването на практикуващите Фалун Гонг ескалира постоянно, като последните сведения от хора, успели да излязат от затвора, а често и от страната, са за зверско и широкомащабно изтребване на затворени практикуващи Фалун Гонг, посредством изваждане на техните органи приживе е без упойка и незабавно изгаряне на труповете за заличаване на доказателствата.

Тази информация потресе миналата година световната общественост и много прогресивно мислещи и високохуманни личности и организации започнаха да предприемат инициативи за установяване истинността на тези твърдения и преустановяване на смъртоносната практика, ако се докаже, че такава съществува.

Така бившият държавен секретар на Канада по въпросите на Азиатско-Тихоокеанския регион Дейвид Килгор и известният канадски адвокат по човешките права Дейвид Mатас направиха разследване, събраха информация и публикуваха през м. юли 2006 г. „Доклад върху обвиненията в отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай”, съдържащ убедителни доказателства, че органите на живи практикуващи Фалун Гонг биват събирани за да се продадат в системата за търговия на органи в Китай. Докладът на Вицепрезидента на Европейския парламент Едуард Mакмилан-Скот, след посещението му в Китай, добави допълнителна тежест и значимост на тези твърдения. А наскоро Килгор и Матас публикуваха своя следващ доклад, наименуван „Кървава реколта” (“Bloody Harvest”), съдържащ допълнителни и сериозно уличаващи доказателства за продължаващата и в момента смъртоносна практика на китайското правителство.

Сега CIPFG се надява да привлече вниманието на обществеността към своята кампания, с цел прилагане на необходимия натиск върху китайското посолство, за да издаде визи на нейната делегация.

"Ние се надяваме, че сформирането на коалиция от този род ще отвори нова страница в борбата за разкриване истината около престъпленията, които китайското правителство върши срещу практикуващите Фалун Гонг за период от почти осем години" - каза зам.-председателят на коалицията Джон Дий.

"С помощта на много посветили се на това хора от различни професии и области на живота, ние възнамеряваме да разкрием пред света какво се случва в Китай от 1999 г. насам, и да направим всичко възможно както да се спре това преследване, така и да не се позволи вече мъченията и изтезанията до смърт да бъдат прилагани."

Във връзка със своята пресконференция миналата седмица, CIPFG получи писма на подкрепа от политици, групи за защита правата на човека и хора с високо отговорни професии от Европа.

На пресконференцията, жена на име Ани Янг разказа как е била измъчвана в трудов лагер в Пекин, за да се откаже да практикува Фалун Гонг. Тя описа процеса на "промиване на мозъците", който се състои в лишаване от сън, храна и вода за дълги периоди от време, както и от непрекъсната и насилствена принуда да се гледат видеофилми и други пропагандни материали против Фалун Гонг.

"Телесната рана може да се излекува с лекарство, но душевната рана не се лекува." - каза Ани Янг - "Това преследване трябва да бъде спряно незабавно.".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!