Деса: Румен Радев и Нинова могат само да сънуват, че ще вземат някога властта

Едно от най-големите остриета на ГЕРБ – Десислава Атанасова, категорично не вярва вотът на недоверие срещу правителството да мине. Тя призна в предаването “Плюс Минус” по “Нова телевизия”, че очаква единствено БСП и ДПС да го подкрепят, което няма да е достатъчно.

“Всеки вот на недоверие е нормална практика, предвидена в констутицията и всяка опозиционна партия може да се възползва от нея. Много пъти сме преживявали вот на недоверие през годините. Винаги сме знаели на кого можем да разчитаме. Сега разчитаме на коалицията – всички от ГЕРБ и Обединени патриоти да са вътре в парламента и да ни подкрепят. Към този момент не сме говорили с другите партии.

Днес е първият ден и  БСП  водят вече формални разговори. Знам, че утре имат разговор с “Воля”. Но от анонса на “Воля” става ясно, че те по-скоро имат въпроси към БСП, отколкото, че ще ги подкрепят за вот на недовверие. Не знам защо слагате под въпрос гласовете на “Атака”. Те са извън Обединени патриоти, но това е решение на малката коалиция. Ние сме казвали неведнъж, че техните вътрешни проблеми помежду им касаят ГЕРБ единствено в частта стабилност на управлението и гаранция за пълен мандат”, каза тя.

“Неведнъж съм чувала, че г-н Волен Сидеров заявява подкрепа към управленската програма, под която той също се е подписал, и пълен мандат. Затова нямам никакви притеснения по отношение на успеха на вота на недоверие. БСП имат зопълнителен мотив сега, тъй като през 2020 г. имат конгрес и затова Корнелия Нинова е толкова активна.

Аз мисля, че управлението е стабилно и това би се потвърдило когато се гласува следващата седмица вота на недоверие. Не съм уедена, че избирателят, който е наш работодател, има нагласата да има предсрочни избори в този момент. Само преди някоко месеца имаше избори, дори два, резултатите бяха категорични. Хората искат стабилност, искат растеж, растяща икономика, по-добри доходи. Не виждам причина”, коментира още Атанасова.

“Всъщност, парламентарната процедура е съвсем различна, знаете. Връчва се нов мандат, отново на първата политическа сила, тоест отново това е ГЕРБ. Но аз изобщо не чертая такива картини, то няма да се случи. Така че е рано на БСП да мечтае за управленски мандат”, категорична бе депутатката.

Тя коментира и назначението на Емил Димитров-Ревизоро за заместник на министър Нено Димов, за който опозицията твърди, че не е специалист в конкретната сфера. “Криза не може да не отрече никой, че има, но по-важното е, че се вземат управленски мерки и то в пълен синхрон между местна власт в лицето на кмета и изпълнителна власт в лицето на всики министерства, които са ангажирани.

Постът министър е политическа длъжност, надаявам се експертите в министерството да го подкрепят. Второ, на всеки е нужен толеранс 100 дни. Той става министър в една много драматична ситуация в сектора. Но той ще има съдействието на всички експерти и колеги от други министерства и комисии”, завърши Атанасова.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...