Италианската мафия съхранява боклука си в България? А къде другаде? Краставите магарета...

България е най-големият износител на проститутки в ЕС

България е най-големият износител на проститутки в ЕС

Италианската мафия съхранява боклука си в България?

„Мафията вижда боклука като новия кокаин, а България е желана дестинация за съхранението му”. Това споделя Антонио Никацо, един от най-големите експерти по Калабрийската мафия Ндрангета.

Никацо е работил заедно с прокурора Никола Гатери, организатор на мегаакцията от миналия месец, при която бяха арестувани повече от 300 мафиоти. Как става работата с премахването на боклука, защо италианската мания се интересува от това и какво прави България подходяща за тази машинация?

„Нови и доста притеснителни факти се появиха след телефонен разговор между членове на Ндрангета, засечен от властите преди няколко месеца. И по-точно, те търсят нови места, където да складират токсични и индустриални отпадъци. Името на България, като потенциална дестинация, е споменавано често в разговора. Това означава, че връзката между Ндрангета и българската организирана престъпност е станала много силна. Вече не говорим само за трафик на наркотици, който досега беше основната им дейност”, коментира Антонио Никацо.

Никацо, един от най-големите експерти по Ндрангета, е роден в Калабрия. Днес Никацо работи и живее в Канада и Съединените щати. Той изнася лекции в няколко Северноамерикански университета на тема „Мафиотска култура и поведение”. Проучва как действа Ндрангета и го разкрива на света като го публикува в книги – вече почти 40. Половината от тях са написани в съавторство с прокурора Никола Гатери, с когото от години се познават и работят заедно. Гатери е посветил живота си на битка с Калабрийската мафия и живее под полицейска защита от 30 години. Гатери ръководеше мега-акцията миналия месец, при която бяха арестувани повече от 300 мафиоти от Ндрангета в Италия, като между тях имаше и една българка.

„Ндрангета е мощна и жестока мафия. Там всички са роднини и никой никого не предава. Успяваме да измъкнем признание от 1 на 1000 ареста. Най-доходоносният им бизнес е кокаинът. Вече всеки го използва – това е наркотикът на масите. В Италия струва 50 евро за грам. В Колумбия цената е 1200 евро на килограм. Обаче от един килограм чист кокаин се правят четири за продажба.”, казва Гатери.

Според него шест мафиотски клана перат парите си в България. Причината е ниските данъци. Един от примерите е хотел на брега на Черно море, който струва 160 милиона евро. Строителството му беше спряно тази година – още преди да е започнало.

От известно време в Италия се говори особено често за връзка между Ндрангета, България и боклука.

„Ако онзи разговор не беше засечен, и ако влакът натоварен с боклук не беше спрян, тогава отпадъците можеха да бъдат изхвърлен някъде тук и никой нямаше да разбере”, добавя Никацо.

„Всъщност в Италия се складират токсични отпадъци. В добавка към онова, което стана известно като „Земя на огньовете” до Неапол, и други нелегални сметища бяха открити. Но обществото реагира изключително агресивно на тоновете токсичен боклук, който се стоварва там. Имаше протести и скандали. След това започнаха да товарят боклука на кораби и да го изхвърлят в Средиземно море, далеч от Италия. Но това не можеше да продължава до безкрай. Те се нуждаеха от нови места. В България очевидно някой им е помогнал. Този някой е направил така, че боклукът да дойде при българите. Със сигурност е имало места за съхранението му там. Много е вероятно от българска страна да има криминални организации, с които те са работили и преди това – може би при трафика на дрога. Обикновено схемата е тази, те са си спечелили взаимно доверието, а сега просто си сменят бизнеса”, каза Никацо.

„Нужни са пари за обработването на токсични отпадъци, за да не представляват те риск за здравето и живота на хората. Много пари. Следователно, много по-лесно е да го дадат на някого, който да го направи вместо тях. Парите наистина са много, но са доста по-малко от тези, които щяха да платят, ако сами трябваше да обработят боклука. От това се изкарват много средства, а рискът е минимален. Казано в числа – печалбите са десетки милиони евро”, допълни той.

„Със сигурност боклукът е източник на грамадни печалби. Макар други да го подценяват, мафията все повече се насочва към отпадъците, за да изкарва пари. Това е доходоносен бизнес, цялата тази индустрия, затова мафията я превзема”, обяснява Никацо.

Превод от „MBS News“

България е най-големият износител на проститутки в ЕС

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...