Петър Волгин: Путин отбеляза важна победа срещу либерално-глобалисткия световен ред

Социалните програми, предложени от руския лидер и насочени най-вече към отглеждането на малките деца, са удар именно срещу извратения либерален възглед за свещения пазар

Петър Волгин, InFacto

С настояването си националното законодателство да има приоритет спрямо международните правни норми Владимир Путин отбелязва важна победа за лагера на всички онези държави, които са се изправили срещу либерално-глобалисткия ред.

Кое е най-характерното за този ред? Според либералния глобализъм държавата е отживелица и трябва да отмре. И колкото по-рано, толкова по-добре. А защо толкова неистово желаят тези сили смъртта на националната държава? Ами защото искат властта да бъде в ръцете на транснационалните корпорации, а националните институции да бъдат безпомощен свидетел на тяхното нагло забогатяване.

Работата е там, че единствено държавата с нейната система от надзорни органи е в състояние да обуздае неистовия стремеж на корпорациите към максимална печалба, съпроводена, разбира се, с неистова експлоатация на работещите.

Затова колкото по-силна е една държава, толкова по-голяма е вероятността нормалните работещи хора да живеят по-добре. И обратното, колкото по-слаба е държавата, както настояват либералните глобалисти, толкова по-вероятно е нормалните хора да се превърнат окончателно в безгласни слуги на международния капитал.

Ето защо е толкова важно националната държава да има приоритет пред международните норми. И Владимир Путин е напълно прав да настоява за това. Прав е и когато казва, че Русия няма как да бъде управлявана като класическа парламентарна република. Да, редно е да бъдат увеличени правомощията на парламента, но все пак силната президентска власт остава.

Много важно е и настояването на Путин хората, които ще заемат държавни длъжности, да нямат чуждо гражданство и изобщо чужда обвързаност. В България се нагледахме на разни "специалисти" от чужбина, които в различни периоди на Прехода биваха настанявани по високите етажи на властта, уж за да направят живота тук по-добър.

Да, техния си живот го подобриха. И то осезателно. Спечелиха толкова много от по-краткото или по-дългото си министерстване, колкото никога не биха спечелили, ако бяха останали в чужбина.

Що се отнася до нашия живот, какво ги е грижа? Всеки трябва да се спасява поединично. Нали това е любимият девиз на днешните либерали? И всякаква подкрепа за гражданите в тежко материално положение трябва да бъде забравяна, за да не се изкривява свещеният пазар. Това също е основно либерално кредо.

Социалните програми, предложени от президента Путин, и насочени най-вече към отглеждането на малките деца, са удар именно срещу този извратен либерален възглед. И, да, на хората с ниски доходи трябва да се помага, за да могат да отгледат децата си. Оставени на произвола на съдбата или, казано по-модерному, на пазара, тези деца ще станат престъпници и проститутки. А това е директният път към безвъзвратния упадък на една нация.

С една нация е свършено и тогава, когато не успява да опази историята си от посегателствата и фалшификациите на своите недоброжелатели. И съвсем неслучайно тази тема също беше спомената в обръщението на Владимир Путин.

Опити да бъде пренаписана, изопачена и направо фалшифицирана историята на Втората световна война се правят отдавна. Но в последно време тези опити станаха особено нагли. Целта им е да бъде неглижирана основната роля, която изигра Съветска Русия в разгрома на хитлеристка Германия. Архивът за Втората световна война, чието създаване беше обявено от руския президент, има за задача категоричното противопоставяне на историческите фалшификации.

А именно тези фалшификации са почвата, върху която растат отровните растения на днешния фашизъм. Колкото повече бива отричана ролята на Съветска Русия и на комунистите в цяла Европа за победата над фашизма, толкова повече фашистката десница ще надига глава. Ако това е целта на историческите ревизионисти, те могат да бъдат спокойни - постигнали са я.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...