От АПИ обясняват, че загубата на 267 млн евро е успех, вместо да бъдат разследвани

.

Георги Терзийски

Източник: БГНЕС

АПИ се опитва да замаже скандал със спиране на 267 млн евро еврофинансиране за строителството на отсечката на магистрала „Струма“ през Креснеското дефиле. Георги Терзийски, шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и Златка Петева от същата агенция се появяват по команда по телевизора и повтарят ли повтарят един и същ рефрен.

Оттеглили сме се били сами от проекта и се отказваме доброволно от милионите. Така било по-умно, според смехотворците от АПИ. В смисъл, че няма да получим парите, но имаме намерение да кандидатстваме отново за тях. Междувременно трябвало да извършим цял списък дейности, горещо и доста трого препоръчани от ЕК по отношение на екологичната част.

Трудно е да се открие логика от тези трескави обяснения, но явно целта е друга – да бъдат замазани гафът и скандалът. Дали Терзийски и Петева са „калинки“ или не – не знаем със сигурност, но обясненията им сочат в тази посока. Лишаваме се от 267 милиона евро, но това било много готино! Тези наистина ни имат за идиоти. От Николай Нанков ли се научиха да лъжат така хладнокръвно? 

Има и друго. Загубените пари можело да се пренасочат за довършването на магистралата към Калотина. Но ако ни одобрят новото кандидатстване и ни ги отпуснат отново. Което далеч не е сигурно. Нето става ясно какво ще става с отсечката на "Струма", която сега зацикля заради „умния“ отказ/лишаване от над половин милиард. 

Пълна каша, ще кажат някои и ще са прави. Всъщност става дума за поредното безумно деяние на хора, представляващи държавата и които би трябвало да бъдат разследвани за случилото се. Некадърност, злоумисъл или нещо друго е тази загуба на пари? Вместо признаване на грешката – струваща 267 млн евро или над половин милиард лева – наблюдаваме някаква нездрава решителност конфузното положение да се поднесе в розова обвивка като нещо добро. 

Ивана Демирева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...