1 млрд. лв. за ВиК холдинг, вместо в затвора – некадърната министър Аврамова ще ги харчи

България няма 1 млрд.лв., за да вдигне минималната пенсия до границата на бедността от 363 лв., а останалите да преизчисли, така че да бъдат справедливи. Но има 1 млрд. лв., за да направи Държавен ВиК холдинг. Още по-интересното е, че той ще бъде под шапката на министъра на регионалното развитие, който и досега управлява ВиК сектора. Как? Видно е от оставянето на Перник без вода и фалитното състояние на местното ВиК под неин контрол, както и по предкризисното положение в градове като Шумен, Ботевград, Варна, постоянния режим в спастолицата Велинград и още много други населени места. Личи и по превръщането в милионери в имоти на шефовете на също закъсалите ВиК в най-бедните области на Северозападна България, откъдето самата г-жа министър идва – конкретните случаи вижте на 19min.bg. Или да споменем 96% загуба по тръбите на без друго оскъдната вода на ВиК – Добрич. Такова едно управление на сектора наблюдаваме от страна на вярната дружка и лично назначение на Цветан Цветанов...

Вместо в затвора като другия ресорен по язовир Студена министър Нено Димов, доказалата тоталната си некадърност Петя Аврамова ще управлява по своя неподражаем и доказано неефективен начин и този милиард от нашите собствени джобове, а според нея „от централния бюджет“ – сякаш България е федерация като Русия и САЩ, където съществува подобно понятие.
За управлението на милиарди от Аврамова свидетелстват загубените от България над половин милиард лева поради невъзможността да изградим елементарни за 21-ви век и за страната ни през 70-те и 80-те години на 20-и пътни съоръжения на автомагистрала Струма – къс по съвременните мащаби тунел и естакада.
Понеже се предполага, че това правителство е дясно, то отнесе критики от абсолютно всички икономисти – от В. Каролев до Б. Манолов, и с основание, за откровения реален социализъм, който налага с държавния ВиК холдинг. Още повече, няма никаква информация за какво по-точно ще бъде похарчен милиардът от джоба на данъкоплатеца. И колко от тези пари:50, 70 или повече процента ще потънат във фирмите от съзвездието на ГЕРБ. Напомняме нулевата работа и резултат на по-скромната по разходи и основана от Борисов 3 Държавна агенция Пътна безопасност, както и над 3-те млрд. нов борч за 3 г. на Българския енергиен холдинг.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...