С 500 млн за язовири да нямаш вода е престъпление. Да си дадеш още 1 млрд – е гениално

Преди година правителството даде 500 млн от нашите пари за ремонт на язовири. В тази връзка язовирите се изпразниха/източиха и настана воден режим. Тогава правителството реши да направи мега ВиК и да отпусне 1 милиард. Няма да ви стигне въображението какъв ще е резултатът...

В това време жителите на Перник вече освен вода, търсят  и противогази срещу серния диоксид, с който бяха обгазени. Заети с тези дейности не им остава време да протестират. Което доказва, че лозунгът „Всичко за благото на народа“ и голите обещания вършат работа. И не е вярно, че някои тайно щели ще забогатеят от трагедията на хората – явно ще е!   

И така: ще си имаме нов държавен мастодонт с милиард наши пари в сметката. Това означава офиси, нови шефски и чиновнически места, секретарки, коли, командировки... Което си е намаляване на безработицата.

Освен това ценни партийни кадри ще могат да се влеят в управлението и да дадат своя принос за разцвета на родината. В парламентарната група на ГЕРБ вече се говори, че шеф на новата мега структура щял да стане бившият депутат Делян Добрев. Донякъде това ще компенсира понесените от него терзания около скандала с хасковския „кумгейт“ и напускането на парламента. Ако му мине котка път – заради дружбата с Цв. Цв. – готовност за новия пост имал и Николай Нанков, сегашен заместник на МРРБ и бивш титуляр на същото. И двамата са от кадровата школа на ГЕРБ и са готови по всяко време да се нагърбят с бремето на властта и да услужат на когото трябва.   

Разбира се, появиха се и невежи граждани, които твърдят, че национализацията на ВиК дружествата била плод на управленско безсилие и огромна алчност. Освен това с толкова пари можело да се докара вода и от Сахара дори. Намекът е, че отпуснатият милиард наши  пари ще се източи от корумпирани държавници. Няма как да е вярно. Това е отдавна замислен ход, плод на загрижеността на високоморални управници, доказали своята загриженост за нацията. Да, можеше да се докара вода от Сахара, но това щеше да е вид зависимост, а друго е да си имаш собствено ВиК и да си свободен да правиш с него каквото поискаш. Например да печелиш повече отколкото от петролни кладенци, например. 

Така се управлява държава. Българската държава. 

Молодец, - би казал Владимир Путин…

Rocket – би допълнил Доналд Тръмп…

Аз съм добре, вие как сте, – би отвърнал нашият. 

Дамян Григоров

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...