Бойко Ноев: Страх пред Русия тресе българските власти

.
Бойко Ноев

Бившият министър на отбраната и представител на България в НАТО Бойко Ноев остро разкритикува пасивната позиция на българското правителство и на премиера около явната шетня на руски шпиони в страната ни.
,,Неотдавна в Сърбия избухна нещо като шпионски скандал, в който руски офицер бе хванат да вербува сръбски гражданин. Тогава президентът Александър Вучич директно се обърна към Русия с въпроса ''Защо?'', напомни Ноев.

Българската позиция е лицемерна, половинчата и противоречива, обясни Бойко Ноев в студиото на бТВ. Какво още трябва да стане, за да вземе правителството твърди мерки срещу руските шпиони? Пуснаха Малинов да замине в Москва и да получи висока награда от Путин. От Кремъл Путин се закани, че ако се случи нещо на руския агент, ще има сериозни последици. У нас – мълчание. Никой не реагира срещу явните заплахи на руския президент, заяви бившият министър на отбраната. 

Арестуван и екстрадиран е руски шпионин, а премиерът поставя шпионския скандал „в кавички”. След като Борисов твърди, че всяка сутрин дежурният по МВР го буди в 6,30 ч. и му докладва обстановката в държавата, редно е премиерът пръв да реагира срещу нарасналата шпионска активност на Русия. 

Случаят „Гебрев” е особено показателен. Осем шпиони от ГРУ готвят атентат срещу трима български граждани, внасят и използват непозната през 2015 г. отрова (наречена по-късно „Новичок”), а България отказва предложената й помощ от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), в която членуваме. 

"Това покушение не се разследва в България заради страх, че Русия може да ни накаже и второ - следите водят високо в Кремъл и високо в София", заяви Ноев. 

Трябваше да минат 4 години и разследващите от международната група „Билинкет” да стигнат до стряскащи разкрития, за да разберем колко и какви руски шпиони са действали у нас, напомни Бойко Ноев. 

А шефът на операцията в България по-късно е бил засечен в Лондон, в Каталуния и в други горещи точки в Европа. Нали има споразумение за взаимодействие между българската и руската прокуратура? Защо нашата прокуратура не поиска съдействие от руската за пресичане на шпионската дейност в България, попита Ноев. 

Бившият военен министър препоръча да бъде създадена парламентарна комисия, която да анализира сложния многопластов проблем и да се опита да сложи край на двойствената политика спрямо заплахата от Русия.

Източник/ци: https://frognews.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...