НАТО с ултиматум към Русия: Анексията на Крим е незаконна, върнете контрола на Украйна... иначе ще @...нем силно?

От Алианса са категорични, че докато Кремъл не се съобразява с международното право, не може да има нормален диалог с Москва

НАТО заяви, че невъзможно да работи нормално с Москва, докато Кремъл не започне да се съобразява с международното право, пише руският вестник ”Известия“, като се позовава на официалния сайт на Алианса.

„Не може да работим, както обикновено, докато не настъпи ясна, конструктивна промяна в действията на Русия, демонстрираща спазването на международното право и нейните международни задължения и отговорности“, се казва в съобщението за печата след заседанието на Комисията НАТО-Украйна, проведено на 31 октомври в Киев.

Алиансът отново посочи, че осъжда и не признава присъединяването на полуостров Крим към Русия.

„Ние категорично осъждаме и не признаваме незаконната анексия на Крим от Русия. Крим е територия на Украйна. Призоваваме Русия да върне контрола над Крим на Украйна“, се казва още в съобщението.

Освен това НАТО съобщи, че е загрижена за нарушенията на правата на човека от страна на властите в Крим, по-специално по отношение на кримските татари, и затова призовава Русия да предостави достъп до полуострова на международни организации.

Крим стана част от Русия след референдум, проведен на полуострова през пролетта на 2014 г. Повечето жители на региона подкрепят присъединяването към Русия, според официалните власти в Москва. В Киев и на Запад обаче резултатите от гласуването не бяха признати. Русия смята, че референдумът е бил проведен в съответствие с международните стандарти и е бил легитимен.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...