Батални сцени: Старци се биха за евтино зеле в Плевен /видео/

.
Възрастни хора се бият за евтино зеле

Старци се изпотрепаха тази сутрин заради евтино зеле в един от хранителните магазини в Плевен. Възрастните хора бяха окупирали хипермаркета в кв. „Сторгозия“ още от ранни зори, видя екип на Фрог.

Щом обектът отвори врати, множеството беловласи хора се спуснаха към зелето като към спасителен пояс в бурни води. Продавачката не можеше да насмогне да го разопакова. Множеството я блъскаше и жената на няколко пъти загуби равновесие и замалко да бъде прегазена.  Само неколцина успяха да се доберат до заветното зеле, което свърши точно за няколко минути. По-агресивните хора се втурнаха да се боричкат. Други гледаха отчаяно отстрани и псуваха наред – основно управниците и живота си.  Трети, готови да си търсят правата и по съдебен път, тръгнаха да се разправят с продавачите. 

Шашардисани от ситуацията касиерките извадиха телефоните и започнаха да снимат навалицата.  Новината, че зелето е свършило, накара хората да посърнат. Отличниците гордо застанаха на касите и след като платиха бързо се изнизаха, да не ги застигне гнева на разочарованите, останали с празни ръце. Разликата в цената между зелето на промоция и това в другите магазини се оказа 45 стотинки. 

Подобни сцени се разиграват всяка седмица, когато магазини пускат стоки на промоционални цени. Пенсионери и хора с ниски доходи следят информациите за намаления и в съответния ден и магазин става истинско стълпотворение. 

Унизително е, защото сме работили съвестно по 35-40 години, а сега броим всяка стотинка и се държим агресивно за някаква елементарна стока, - сподели пред Фрог нюз Евелина Дочева, дългогодишен медицински работник.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...