Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вицепрезидентът на Европейския парламент дискутира с известен китайски адвокат въпроса за човешките права в Китай

Вицепрезидентът на европейският парламент г-н Едуард МакМилан-Скот и китайският адвокат по човешките права Гао Жишенг размениха становища относно текущи нарушения на човешките права в Китай, включително и преследването на медитативната практиката Фалун Гонг и събирането на органи от живи Фалун Гонг практикуващи.

При обмяната на мнения по време на телефонен разговор, двамата участници установиха единомислието си относно ключовите въпроси, които дискутираха. По време на разговора, г-н МакМилан-Скот каза, че той следва отблизо новините за положението на г-н Гао и се възхищава на твърдостта, с която г-н Гао защитава човешките права в Китай пред очите на деспотичната китайска комунистическа партия (ККП). Г-н MакМилан-Скот изрази също така своето решителност да насърчава членове на Европейския парламент да се срещат с други активисти на човешките права като г-н Гао.

Вицепрезидентът на Европейския парламент Едуард МакМилан-Скот (вляво), и китайският адвокат по човешките права Гао Жишенг. (Epoch Times)

По време на дискусиите за тоталитарния режим на ККП, г-н МакМилан-Скот каза: "Когато разговарях с дисиденти от Източна Европа преди падането на комунизма там, аз споменавах, че няма видими признаци за неизбежният срив на комунистическата система в Европа. Но комунистическите режими в тези страни се разпаднаха един след друг наскоро след това. Така беше и по време на моето наскорошно пътуване до Китай - аз определено усетих, че ККП ще рухне скоро."

Във връзка със становището на западни правителствени лица относно ККП, г-н MакМилан-Скот каза, че той много се радва да види канцлерът на Германия Анжела Меркел да променя дългосрочната позиция на Германия по въпроса за човешките права в Китай, и че китайските дисиденти започват да бъдат забелязвани. Г-н MакМилан-Скот вярва, че това се дължи на опита на канцлера Меркел от живеенето й в Източна Германия и на нейното разбиране на същността на комунизма. Той коментира, че нейното становище несъмнено ще стане водеща тенденция в бъдещето, тъй като в рамките на своята власт тя ще насърчава все повече хора да се вслушват в проблемите на човешките права в Китай.

По време на едночасовия разговор с г-н Гао, г-н MакМилан-Скот запита за детайлите на преследването на Фалун Гонг в Китай и събирането на органи на живо.

След като благодари за проявената загриженост относно текущите проблеми с човешките права в Китай, г-н Гао подчерта, че има разнообразни аспекти на нарушаване на човешките права в Китай днес, като тези на фермерите, губещи земите си, на хората, принуждавани да се изселват, като разрушаване на семейните църкви, потискане на обществените жалби, и т.н.. Тези въпроси са били също така обект на работа на г-н Гао в последните няколко години. Но при личното си разследване г-н Гао разкрива, че безпощадните изтезания и ужасното третиране на практикуващите Фалун Гонг в Китай е отвъд онова, което хора отвън биха могли да си представят.

Г-н Гао каза: "По време на моето разследване на това преследване, аз имах дни, когато бях в продължително умствено неравновесие – дотам бях шокиран от това, че нашето правителство и джентълмени-служители са в състояние да извършат такива коравосърдечни дела.".

В отговор на запитването на г-н MакМилан-Скот за събиране на органи от живи практикуващи Фалун Гонг, г-н Гао обясни, че изваждането на органи от практикуващите приживе и незабавното кремиране на телата им е не по-малко ужасно от това, което нацистите са правили с евреите. Преди инцидентът да бъде разкрит много от делата, които г-н Гао разследвал са показали, че близки на мъртви практикуващи Фалун Гонг са намирали шевове по техните тела. Събирането на органи от престъпници, осъдени на смърт в Китай е практика, която е вече добре известна на света.

Г-н Гао обясни след това, че събирането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг било неизбежно. Дори и без нареждания отгоре, при политиката на ККП за обявяване на изтезаваните до смърт практикуващи Фалун Гонг за самоубили се, печалбите, придружаващи подобни действия, са толкова големи, че това неминуемо щяло да примами персонала за злодеяния срещу практикуващите Фалун Гонг.

Г-н Гао каза, че със своята политика на погазване на човешките права и преследване на практикуващите Фалун Гонг в Китай, ККП всъщност извършва престъпление срещу цялото човечество и отправя предизвикателство към него. Затова трябва да бъде сложен край на това престъпление колкото е възможно по-скоро.

Източник/ци: Epoch Times (theepochtimes.com)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!