Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов за Ройтерс: България не е готова за ЕС заради корупцията

България не е готова да се присъедини към Европейския Съюз следващата година, защото правителството водено от Българската Социалистическата Партия, не е успяло да се справи с корупцията. Това заявява кметът на София Бойко Борисов в интервю за агенция Ройтерс.

Най-популярният политик в България каза, че ще регистрира дясно-центристка опозиционна партия към края на годината, за да се бори с, както той ги нарича, корумпирания политически елит, пише Ройтерс.

Бодигардът, който се превърна в политическа фигура, заяви, че правителството е обърнало "глухото си ухо" към Брюксел, въпреки предупрежденията за отлагане на влизането в ЕС следващата година, ако не засилят мерките срещу корупцията и организираната престъпност. "Ясно е за всички, че правителството не изпълнява задълженията си", заявява Борисов. "Ние не сме готови за ЕС", подчертава той.

Според него резултатите от реформите са недостатъчни и няма начин да се гарантира, че бавната и корумпирана съдебна система ще се подобри. "Това е най-големият и най-важен проблем на България", коментира още кметът.

Тристранната коалиция, водена от социалистите, не е изправена пред силна опозиция в парламента, но все още нерегистрираната партия на Борисов Граждани за Европейско развитие на България, вече е на второ място след БСП според социологическите проучвания и получава около 15% подкрепа на населението, пише още Ройтерс. /БГНЕС

Източник/ци: bgfactor.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!