Борисов за Ройтерс: България не е готова за ЕС заради корупцията

България не е готова да се присъедини към Европейския Съюз следващата година, защото правителството водено от Българската Социалистическата Партия, не е успяло да се справи с корупцията. Това заявява кметът на София Бойко Борисов в интервю за агенция Ройтерс.

Най-популярният политик в България каза, че ще регистрира дясно-центристка опозиционна партия към края на годината, за да се бори с, както той ги нарича, корумпирания политически елит, пише Ройтерс.

Бодигардът, който се превърна в политическа фигура, заяви, че правителството е обърнало "глухото си ухо" към Брюксел, въпреки предупрежденията за отлагане на влизането в ЕС следващата година, ако не засилят мерките срещу корупцията и организираната престъпност. "Ясно е за всички, че правителството не изпълнява задълженията си", заявява Борисов. "Ние не сме готови за ЕС", подчертава той.

Според него резултатите от реформите са недостатъчни и няма начин да се гарантира, че бавната и корумпирана съдебна система ще се подобри. "Това е най-големият и най-важен проблем на България", коментира още кметът.

Тристранната коалиция, водена от социалистите, не е изправена пред силна опозиция в парламента, но все още нерегистрираната партия на Борисов Граждани за Европейско развитие на България, вече е на второ място след БСП според социологическите проучвания и получава около 15% подкрепа на населението, пише още Ройтерс. /БГНЕС

Източник/ци: bgfactor.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...