"Демократична България": Не можем да подкрепим нито Фандъкова, нито Манолова за балотажа

На можем да подкрепим нито Йорданка Фандъкова, нито Мая Манолова за балотажа в София.

Това заяви на извънредна пресконференция на "Демократична България" съпредседателят на формацията Христо Иванов.

"Не виждаме в нито една от двете носител на дълбинната промяна в модела на завладяване на страната... На протестите срещу инсталирането на Иван Гешев за главен прокурор не бяхме подкрепени нито от  ГЕРБ, нито от БСП, нито от г-жа Манолова , нито от г-жа Фандъкова.. Това е само пример, че не можем да ги разпознаем като носители на нашата дефиниция за дълбинна, сериозна промяна в управлението на страната и от тази гледна точка не можем да призовем хората да застанат зад нито една от двете като носител на промяната. ...Нашите избиратели са сред интелигентните хора в България, не можем да им даваме акъл как да гласуват.  Всеки ще прецени как да реализира очакванията си за промяна", заяви Иванов.

"На много ранен етап започнахме диалог със "Спаси София" в търсене на въможност да избегнем разделното явяване, още преди Нова година. Бяхме готови да предложим избираеми места, заедно да планираме  и проведем предварителни избори, които да наредят листата по един неангажиращ от страна на политическите ръководства начин. Бяхме готови да направим и предварителни избори и за излъчване на кметска кандидатура. Ние наистина положихме сериозни политически усилия да избегнем разделното явяване", заяви Иванов.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни