"Демократична България": Не можем да подкрепим нито Фандъкова, нито Манолова за балотажа

На можем да подкрепим нито Йорданка Фандъкова, нито Мая Манолова за балотажа в София.

Това заяви на извънредна пресконференция на "Демократична България" съпредседателят на формацията Христо Иванов.

"Не виждаме в нито една от двете носител на дълбинната промяна в модела на завладяване на страната... На протестите срещу инсталирането на Иван Гешев за главен прокурор не бяхме подкрепени нито от  ГЕРБ, нито от БСП, нито от г-жа Манолова , нито от г-жа Фандъкова.. Това е само пример, че не можем да ги разпознаем като носители на нашата дефиниция за дълбинна, сериозна промяна в управлението на страната и от тази гледна точка не можем да призовем хората да застанат зад нито една от двете като носител на промяната. ...Нашите избиратели са сред интелигентните хора в България, не можем да им даваме акъл как да гласуват.  Всеки ще прецени как да реализира очакванията си за промяна", заяви Иванов.

"На много ранен етап започнахме диалог със "Спаси София" в търсене на въможност да избегнем разделното явяване, още преди Нова година. Бяхме готови да предложим избираеми места, заедно да планираме  и проведем предварителни избори, които да наредят листата по един неангажиращ от страна на политическите ръководства начин. Бяхме готови да направим и предварителни избори и за излъчване на кметска кандидатура. Ние наистина положихме сериозни политически усилия да избегнем разделното явяване", заяви Иванов.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...