Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Моето дело за изказването ми в Белия дом бе отсрочено (част 2)

Моето дело за изказването ми в Белия дом бе отсрочено (част 1)


д-р Уени Уенг. (Epoch Times)

Уени Уенг, Epoch Times

В продължение на два месеца хората станаха свидетели на доказателствата за бруталното преследване на невинните Фалун Гонг практикуващи, като реакциите на едни бяха да се прикрие положението, да се отрече всичко или да се покаже равнодушие и безизходност, докато други бяха шокирани и изказваха съчувствие, а тяхната съвест и чувство за справедливост ги подтикваха към протест.

Изблик

Аз исках да кажа само едно на всички в този свят: "Пазете се" и да извикам силно: "Бързо, да спасим хората.". Човечността стои над всичко. Без уважение към човешкия живот, за друго е безсмислено да се говори.

Смятам, че съм демонстрирала поведение на най-елементарна човешка нравственост. Грижата за живота на другите е грижа за собствения ни живот. Не е лесно за нас да имаме възможността да бъдем заедно на тази земя.

Благодаря на всеки за оказаното през последните две седмици внимание, било то позитивно или негативно – това е без значение.

Аз се надявах, че всеки ще може да прекрачи изградените от хората граници на политика, националност, идеология, и т.н., и да види, че независимо от расовата ни принадлежност, има нещо, което ни обединява – животът и правото ни да живеем! Това е право, дадено ни от бог. То е свещено и не може да бъде нарушавано.

Ако всеки мисли по този начин, тогава моят изблик не би могъл да се разглежда като нещо нередно или като престъпление. Аз го направих за да протестирам срещу извършваното в Китай събиране на органи от живи Фалун Гонг практикуващи, чиито тела биват кремирани за да се унищожат доказателствата.

Ще се разбере, че пренебрежението към отнемане живота на другите е противопоставяне на волята на небето. Комунистическият [китайски] режим, който преследва практикуващите Фалун Гонг и показва незачитане на човешкия живот, извършва престъпления срещу човечество и предизвикателства към човешката природа, нейните нравствени стойности и съвест.

Взаимна помощ

След инцидента в Белия дом, аз бях дадена под съд. Когато чух тази новина, сърцето ми беше спокойно като утихнала вода.

Това бе така, само защото знаех, че моят изблик бе за да се спаси живота на другите и да се прекрати преследването в Китай. Принципите на Фалун Гонг - Истинност, Доброта и Търпимост - учат всеки практикуващ да поставя другите преди себе си, да бъде отговорен спрямо другите и да почита човешкия живот. Това помага на човек да намери истинския смисъл на живота.

Аз съм признателна на гражданите от всички нива на американското общество, които дойдоха за да ми помогнат и да ме подкрепят. Те ми показаха значимостта на разликата между САЩ – една велика нация – и останалите държави и региони на света, а също така и могъществото на човешка природа.

Някои организации направиха изявления, призовавайки американското правителство да оттегли всички обвинения против мен, други организации и индивиди предприеха инициативата да подготвят петиции на уебсайтове и да правят фланелки в моя подкрепа. Някои американски граждани изпратиха чекове за да ме асистират в намирането на адвокат, който да ме представлява и защити в съдебния процес. Аз съм доста затрогната от мобилизацията на различни сили в обществото за осъждане зверствата на комунистическия режим. Затова пожелах да заема част от страниците на Epoch Times и да изразя своята признателност към тези хора.

Не игнорирайте това престъпление

След инцидента в Белия дом, много световни медии ми задаваха въпроса: "Защо го направихте?". Аз им обясних през какво е трябвало да премина преди инцидента в Белия дом, за да се подготвят репортажите за събиране на човешки органи на живо от Фалун Гонг практикуващи. Смятам, че международната общественост не може повече да пренебрегва това брутално преследване.

Днес инцидентът за събиране на органи на живо направи известен пробив в репортажите на медиите. Но в тях не се споменаваше за широко разпространеното събиране на органи на живо от Фалун Гонг практикуващи, осъществявано в китайските трудови лагери. Аз се надявах, че на това ще бъде хвърлена светлина в медиите.

Изисква се смелост и съвест за да се изложат престъпленията на [китайския] комунистически режим както при събирането на органи на живо от Фалун Гонг практикуващите в трудови лагери, центрове за интернирани, болници и затвори, така и при продължаващото вече 7 години извънредно брутално и систематично преследване на практикуващите Фалун Гонг в Китай. Съществуват препятствия във всяко едно отношение, защото излагането на тези престъпления пред международната общественост може да засегне интересите на определени компании, групи и правителства на китайските пазари. Но аз смятам, че ако поради страх или заради своите лични интереси хората изберат да игнорират едно такова ужасно престъпление, то това е позор за човешката цивилизация и за човешката природа!

Нека се отнесем с отговорност към тези въпроси и направим правилния избор, следвайки своята съвест и чувство за справедливост.

Източник/ци: Уени Уенг, Epoch Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!