Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Китай изглежда донорите чакат за пациенти – дори и когато става дума за сърца

Рекордно бърза трансплантация на сърце била проведена в град Чангчун, провинция Джилин, Китай. Президентът на болницата, осъществила тази операция, с гордост обявил новината във вестника Changchun Evening News. Но загрижени читатели се питат как е възможно цялата тази сложна процедура – намиране на подходящ донор, отстраняване на сърцето, транспортиране на органа и присаждането му в пациента - да стане само за няколко часа.

На 28-годишния Шие Баоши от провинция Жеджиянг била поставена диагнозата хронична кардиомиопатия с единственото лечение трансплантация на ново сърце. Още на следващия ден след постъпването на г-н Шие във Втора болница към Университета на Джилин му било съобщена радостната новина, че вече е намерен подходящия за него донор.

Още същия ден в 10 ч. сутринта главният лекар на Департамента по бъбречни заболявания се отправил с линейка към мястото, където бил донора - на 31 мили разстояние от болницата. Само за 10 минути хирургът отстранил сърцето от донора и веднага се отправил обратно към болницата, шофирайки със скорост 111 мили в час. И след не повече от 3 часа сърцето вече биело в гърдите на пациента.

Президентът на Втора болница към Университета на Джилин в Чангчун веднага направил изявление в Changchun Evening News, като с гордост отбелязал: „ Нашата болница проведе успешно първото в Чангчун присаждане на сърце, който е и първият случай на трансплантация на сърце, осъществен изцяло от лекари в нашата провинция.”  

Но читател на Changchun Evening News със загриженост отбелязва, че според информация от общоприетата медицинска практика, само един на сто от хората, които може да са починали този ден, е могъл да бъде подходящ за донор. Читателят отбелязва, че би искал да знае как е било възможно само за няколко часа да се намери този подходящ донор.

Единственият здравомислещ отговор може да се потърси в изнесената информация за разкритите банки на човешки органи в Китай– това, за което се използват незаконно затворените в концлагери практикуващи Фалун Гонг в Китай, чиито органи биват изваждани приживе и без упойка…

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!