Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Похвални слова за протеста в Белия дом

Информантите Ани и Питър във Вашингтон ДС. Техните речи бяха първото им публично свидетелстване относно зверствата на държавната политика за широкомащабно събиране на орган в Китай. (Epoch Times)

Известния китайски адвокат Гао Жишенг изрази своята подкрепа към д-р Уени Уенг, която протестира в Белия дом пред американския президент Джордж Буш и китайския лидер Ху Джинтао срещу незаконната държавна политика на Китай да събира органи приживе от практикуващите Фалун Гонг. Адвокатът изказа също така мнение относно източниците на информация за въпросното събиране на човешки органи, както и за позицията, която САЩ заема по този въпрос в момента.

Според оценката на Министерство на Правосъдието в Китай Гао Жишенг е един от десетте най-добри адвокати на Китай. Той посвещава своята кариера на защитаване интересите на политически дисиденти, религиозни активисти и обикновени граждани, разкривайки на обществеността ужасяващите зверства на китайската комунистическа партия (ККП) и нейното правителство към собствените им граждани.  

Ето какво сподели г-н Гао от Китай за Epoch Times: 

"Действията на Уени Уенг заслужават одобрение. Защото както Уени, така и нейното семейство и приятели, всички пострадаха ужасно от преследването на Фалун Гонг от китайския комунистически режим. Обществото не може да очаква, че тя ще продължава да мълчи, още повече когато е в компанията на един от тези, които са пряко отговорни за цялото това страдание." - каза Гао.

Той добави: "Тя нямаше да може да предаде своето послание, ако използваше традиционните журналистически методи. Затова се наложи да импровизира. Нейните действия би трябвало да се приветстват. Според мен церемониите и общоприетите обноски може да се пренебрегнат, когато става дума за живота на много хора, изложен на опасност какъвто е случаят."

"Ако тя беше в Китай, аз със сигурност щях да отида в съда да я защитя. Надявам се, че моите колеги, американските адвокати, ще са твърди при нейната защита."

"Едно нещо бих искал да изтъкна и това е, че от юридическа гледна точка аз не смятам, че може да се заведе дело срещу Уени Уенг. Единственото нещо, което тя е нарушила, е протокола и церемонията. Но имайки предвид нейната съдба и съпровождащите я обстоятелства, това нарушение би трябвало да бъде опростено. От нейния протест трудно ще може да се образува криминално дело.", каза Гао.

Като добави: "Мисля, че ще бъде истински срам ако правителството на Съединените щати действително инициира съдебен процес срещу Уени Уенг. Това ще бъде наистина провал за човешката състрадателност и благоприличие... така че, като се има пред вид отношението към Суджиатун и Фалун Гонг, ако американското правителство все още има съвест, този инцидент би трябвало да ги накара да се срамуват. Не може да се образува такъв един несправедлив процес, който да се прибави към нравственото бреме на американския народ. Ако се направят съдебни обвинения към Уени Уенг, това ще бъде срам за човечеството.".

Гао Жишенг отбеляза също така своята пълна подкрепа за Ани и Питър - хората, които разкриха информацията за незаконно събиране на органи в Китай от държавата. (Поради опасения за репресии от страна на агентите на китайска комунистическа партия (ККП), двамата се представят само с първите си имена.)

"Що се отнася до мен, аз изпитвам искрена почит към тези два източника (на информация). В тях аз виждам смелостта на човечеството да застане на страната на справедливостта, както и твърдата решителност да се съхранят съвестта и нравствеността. Хората трябва да им дадат своята подкрепа."

Гао сподели също така и своето мнение за политиката и политиците:

"Аз съм им разгневен (на американското правителство) относно въпроса за Суджиатун. Много съм разгневен. Много (мои) поддръжници по света често ме насърчават да говоря и мисля от гледна точка на политик. Изглежда, че политиците трябва да говорят по предпазлив и прикрит начин. Поради което аз и не смятам да поема пътя на политик. В момента рискувам живота си за да говоря истината, дори и при съществуващия огромен натиск и заплахи от страна на китайския комунистически режим. Защо да заемам пост*, който не би ми позволил да говоря явната истина такава, каквато я виждам?".

След като научи, че съпродуцент на СиЕнЕн бе изхвърлен от пресконференцията затова, че е попитал лидера на ККП (Ху Джинтао) дали е видял огромното количество протестиращи пред Белия дом, Гао изказа съжаление, че демокрацията се подрива дори и на местата, където е най-силна.

"Ax, мошеническата тирания на ККП е оказала влияние дори и върху свободна Америка. Тя е коренната причина за тези беди и обърквания. Призракът на ККП покварява всичко, до което се докосне."

Г-н Гао приключи с думите:

"И по двата въпроса - този за Фалун Гонг и за Суджиатун - американското правителство няма да е в никаква опасност ако вземе решение, при което правдата да възтържествува. Напротив, това ще му донесе и слава, и богатство. Но относно тези два източника (на информация) [Ани и Питър]  - всеки знае за жестокостта и насилието на тиранията на ККП - изборът, направен от тях означава, че отсега нататък техният живот ще бъде изложен на опасност.

Те можеше и да не говорят. Но въпреки това, те намериха смелост да извършат делото, което толкова много техни съграждани в Китай - а да не говорим в Съединените щати – не са в състояние да сторят; освен това, трябва да се има предвид, че никой не би ги упрекнал ако не бяха проявили инициативата да говорят. Но те направиха избора да не мълчат. Техните действия дават надежда на всички, които се жертват за каузата на човешката справедливост. Ако всички ние направим избора да сме безразлични или съблазнени от печалбата, крайният резултат ще бъде унищожителен за човешкия род."

*Г-н Гао говори за поста президент на Китай след падането на ККП, каквото е желанието на много китайци, възхищаващи се както от неговата високохуманна дейност в защита на слабите и подтиснатите в комунистически Китай, така и от личната му висока нравственост и доблест.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!