Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обществената тайна за кражба на органи от затворници

Всяка година болници и медицински центрове в Китай извършват многочислени операции за трансплантация на органи на много хора от цял свят, но източникът на органите се държи в тайна. Тъй като напоследък смъртните присъди се изпълняват посредством инжектиране на летална субстанция, органите от престъпници стават ограничени. Поради което тези, изтезавани до смърт в затворите, се превръщат в главен източник на човешки органи.


Източен Център за Трансплантация на Органи (Orient Organ Transplant Center) – медицински център в Китай, в който се извършва голямо количество присаждане на човешки органи. (OOTC.NET)

В началото на тази седмица кореспондентката на Epoch Times, Фей Ксин, се обади до няколко болници в Китай за да проучи въпроса относно трансплантацията на бъбреци там. Болниците, с които тя успя да се свърже, бяха: Военната поликлиника в Шенян (Shenyang General Army Hospital или General Hospital of Shenyang Military District), 463-та болница на Народоосвободителната Армия (No. 463 Hospital of the People's Liberation Army или Central Air Force Hospital of Shenyang Military District) и болницата Чаоянг в Пекин (Chaoyang Hospital in Beijing).

Медицинският персонал уведоми кореспондентката, че с изключение на редките случаи, когато бъбреците се взимат от роднини, бъбреците за трансплантация обикновено идват от престъпници. В допълнение на това, бъбреците се изваждат от живи хора.

Докторите от тези болници заявиха, че такъв е случаят с всички болници в Китай и това е вече обществена тайна. Пациенти от други страни, включително Япония и Южна Корея, идват в Китай за трансплантации на бъбреци, защото техните страни нямат донорни източници.

Когато кореспондентката запитала: "Защо един престъпник би си дал бъбрека? Заради пари ли?", докторът отговорил потайно: "Не. Това е специална информация - аз не мога да говоря за това. Ще трябва да попитате моите началници, или можете да дойдете тук за да дискутирате това обстойно.".

На въпроса на кореспондентката дали органите от осъдените на смърт престъпници са от добро качество, докторите отговорили, че бъбреците не идват само от осъдени на смърт престъпници. А на това, от къде точно идват бъбреците, запитаните доктори отговорили, че това се знае само от хората, които отстраняват бъбреците, както и от техните началници.

Те заявили също, че качеството на бъбреците е абсолютно гарантирано, тъй като те са от млади и здрави хора. Успешността на хирургическата операция за трансплантация е над 90 процента, а цената варира от 60 000 до 120 000 юана (7 500 до 15 000 щ.д.). Те също гарантирали, че с пристигането на пациента операцията се прави незабавно, без обикновеното чакане от няколко дни.

Един от докторите от 463-та болницата казал: "Средно над 10 операции за трансплантация на бъбреци се правят в нашата болница всеки месец. Тридесет от нашите 43 легла са за бъбречни трансплантации."

Когато кореспондентката запитала дали изваждането на бъбреци от живи хора не е твърде жестоко, докторът отговорил: "Всички болници ги взимат от живи хора. Това не засяга други хора и не е част от обсъждане на лечението." Отговорът на друг доктор бил: "Аз не мога да обясня….Ние не знаем детайлите, ще трябва да попитате нашите началници.".

След като кореспондентката разкрила своята идентичност като репортер, те станали много нервни и отговорили небрежно: "Ние не знаем много. Трябва да говорите с нашите началници", "Не се разрешава тази информация да се разкрива на външни лица", "Всички престъпници са доброволци, процедурите са съобразно закона…".

WOIPFG: Доклад за разследване на добиването на човешки органи на живо от отвлечени практикуващи Фалун Гонг в концентрационния лагер Суджиатун (Фаза 1)

Обществената тайна за кражба на органи от затворници

Органи се изваждат на живо в китайски концлагер

Присаденият орган носи от личността на донора

Китай: Човешки органи от таен концентрационен лагер

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!