Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Главорезите на ККП отново нападнаха Epoch Times – този път в Хонг Конг

Съществуващият само 2 седмици издателски офис на Epoch Times в Хонг Конг бе нападнат от главорези на Китайската Комунистическа Партия, които разбиха възлова печатарска техника в него. След Атланта (САЩ), Малайзия, Сидни (Австралия) и Торонто (Канада), това е поредният опит на комунистическия режим да попречи на независимата медия да показва на света човеконенавистните действия на ККП.

В 7:10 ч. вечерта във вторник четирима мъже нахлуха в издателския офис на Epoch Times в Хонг Конг и разбиха възлова печатарска техника, закупена наскоро за 1 милион хонгконгски долара (129 000 щ.д.). Машината, наречена CPT-проявител, бе една от най-важните звена в процеса на отпечатване и се използваше за прехвърляне на компютърни файлове върху микрофилм след художественото оформление на вестника. Впоследствие, от микрофилма материалът се отпечатваше на хартията.  

Хонгконгски детектив на мястото на престъплението (Epoch Times)
Разбитият CPT-проявител, явната причина за атаката. (Epoch Times)

По време на атаката говорителката на медията, Шерил Нг, била в офиса заедно с още седем служители. Тя каза, че главорезите използвали чукове и разбили заключените врати на офиса, след което влезли в офиса оглеждайки се, като че да търсят нещо.

Като видели вътре служителите на Epoch Times нападателите им наредили да не мърдат. Но служителите не ги послушали и последвали мъжете, питайки ги какво правят. Служителка се опитала да позвъни на полицията, но единият от главорезите вдигнал чука със заплашителен към нея жест, и тя затворила телефона.

При съзиране на CPT-проявителя един от главорезите казал: "Ето я" и всички се нахвърлили с чуковете да разбиват машината, след което незабавно и бързо се измъкнали от офиса. Те не докоснали нищо друго от оборудването, нито наранили някой от служителите.

Попитана защо главорезите биха направили подобно нещо, говорителката отговори, че това е поредният инцидент от кампанията на китайския комунистически режим против Epoch Times.

Тя свърза инцидентът с трудностите, които медията е имала за подписване на договор за отпечатване на вестника в Хонг Конг. След изтичането на последния й договор през май 2005г. компанията, която била в много добри отношения с Epoch Times, отказала да поднови договора. Другите печатници също не се съгласили да подпишат договор с медията.

Шерил Нг каза също, че "Нито една от печатниците не призна, че не иска да работи с нас заради натиска на ККП. Но защо иначе биха се отказали от такава изгодна сделка? Беше очевидно какво става.".

За да може да продължи да отпечатва вестника в Хонг Конг, Epoch Times там трябваше да закупи свои печатарски машини и да създаде собствена печатница. Новата печатница работеше едва от две седмици.

Г-ца Нг също припомни другите инциденти станали наскоро с Epoch Times. Като пребиването на главния компютърен специалист на медията в Атланта (САЩ) на 9 февруари т.г.,  като забраната за отпечатване на вестника в Малайзия, също така инцидентите с писма със съмнителен прах получени в офисите на медията в Сидни (Австралия) и Торонто (Канада), както и постоянните тероризиращи телефонни обаждания по служебните и домашни телефони на служители на Epoch Times в Хонг Конг и по света.

Инциденти като този не само не обезокуражават персонала на разпространената в над 30 страни и на 14 езика медия, а напротив - доказват правотата и необходимостта от съществуването на Epoch Times, както и ролята, която тази медия играе в живота на хората, изстрадали комунистически терор и тоталитарно управление, и на всички онези, които не биха искали никога да станат лични свидетели на комунизма.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!