Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скинари с тръби и боксове нападали роми на Главата в Пловдив

Снимката е илюстративна

Група облечени в черно млади мъже е налетяла на бой на роми в център на Пловдив. Инцидентът е станал снощи, около 22:30 ч. на метри от Джумаята. За него ни разказа читател на TrafficNews.bg, който замалко също е щял да стане жертва на побойниците.

Снощи след 22 ч. 33-годишният мъж тръгнал към Главната. В района на Цар-Симеоновата градина видял първата тревожно изглеждаща група - млади мъже, на около 20 години. Всеки от тях бил облечен в черни дрехи с различни надписи на английски език. Вече леко разтревожен, читателят ни продължил към Джумаята. Стигнал завоя с улица "Найден Геров", където мислел да завие, за да си купи дюнер. В този момент от същата улица се появила група роми.

Голяма група от облечени в черно мъже, идващи от Джумаята, се втурнали към ромите веднага след като ги видели и започнали да ги налагат с оръжията си - тръби и метални боксове. Заради мургавия цвят на кожата си пострадал и читателят ни, който бил ударен с тънка метална тръба.

Той успял да побегне в посока към Джумаята. Разказва, че по Главната имало много хора - и българи, и чужденци, но никой не се намесил в случващото се. Вместо това хората само гледали. В бягството ни от разярената тълпа читателят ни стигнал до Халите. Там два пъти опитал да позвъни на 112. Разказва, че никой не отговорил, въпреки продължителното звънене.

Тогава приближили семейство от ромски произход, а по лицето си жената имала следи от удари - тя също станала жертва на групата.

Пловдивчанинът опитал да се свърже с такси, но тъй като не успял, позвънил на приятел, който да дойде и да го прибере.

Както ви съобщихме, вчер ае имало няколко случая на бити роми из Пловдив. Един от тях е бил пребит край хотел „България“ на Главната улица, а друг до пицария на улица „Найден Геров“. Най-вероятно те са били бити от крайно десни активисти, които са отивали към Асеновград.

https://trafficnews.bg/plovdiv-krimi/news/79325/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!