Нов ужас в столичния квартал „Орландовци“

Нов ужас превзе столичния квартал „Орландовци”.


Хората живеещи в „Орландовци” са заплашени от нова бомба със закъснител.
Докато напрежението в квартала около протестите от побоя на младите танцьори постепенно започва да стихва, на дневен ред излиза друга опасност.

Българи и роми, живеещи в „Орландовци” са сериозно притеснени от масовия наплив на бежанци, които се нагнездват до ромските къщи.

Възрастен жител на столичния квартал „Орландовци” посочи, че нямат проблеми с ромите, живеят спокойно и дори си помагат. Напрежението, което бе разпалено в предходните дни дошло от „ломските нашественици” от Бенковски, заради които пострадали всички.

Роми и българи обаче посочват, че най-големият проблем в „Орландовци” са бежанците, които напоследък дори си позволяват да заглеждат жените им и да ги закачат.

Преди няколко дни жителите на „Орландовци” дори подгонили няколко бежанци, а в отговор, един от тях извадил огромен нож.

Всички в квартала са категорични, че напрежението ще продължи да се покачва, ако отговорните за това лица не вземат навременни мерки.
Не е изключено положението да стане страшно, предупреждават живеещите в „Орландовци”.

Това мнение се споделя от българи и роми.

Към момента Жандармерията все още пази улиците, които водят към ромските къщи. Повечето от униформените, които бдя за сигурността в квартала, са командировани от провинцията. Районът се обхожда денонощно от няколко патрулки.

Шефът на Столична дирекция на МВР Младен Маринов контролира лично действията на подчинените си.

Едно обаче е сигурно – за да има спокойствие в „Орландовци” и не само, трябва да се погрижат както българите, така и ромите като не позволяват конфликтите да ескалират.

Запознати разкриват, че няколко млади роми измели и измили улиците, на които живеят българи, а след това седнали и пили ракията си заедно, пише pik.bg.

Ето това е примерът за нормално съжителство, без оглед на етническия произход, който трябва да следват всички, за да не си подпалим черджето, както се изрази премиерът Бойко Борисов. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!