alarmanews.com

"Извини се, бе, извини се!" – парламентът говори 2013г.

Лидери на партии, депутати и министри се надпреварваха в измислянето на фрази и обидни квалификации срещу опонентите си през годината, в която ГЕРБ и Бойко Борисов се сбогуваха с властта.
2013 –та ще се запомни и с масовите протести и контрапротести, които по-късно добиха вида на обикновени политически митинги из улиците на София.
Предлагаме ви най-запомнящите се фрази, с които се замеряха политиците ни.
“Никога в живота си не съм ваканцувал.”
Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов впечатли колегите си от парламента след като съобщи, че никога през живота си не е ходил на море. Най-вероятно това е причината да му убягват и точните думи и се налага да си измисля нови.
“Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България.”
“Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам и ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи.”
При един разговор с бившия директор на дирекцията за елитен спорт Асен Марков се случило следното: “Беше вторник, между 15 и 15.15 часа, когато дойде при мен. От обясненията му се умалих, разтресох се“.
Спортният министър проф. Марияна Георгиева често попадаше в медиите със странните си изказвания. Повече от 7 месеца спортните журналисти се опитват да тълкуват думите й. Министерските задължения на г-жа Георгиева често я водят до дълбоки психологически преживявания, за които българският език е беден.
“По-добре “калинки”, отколкото “криминалинки”.
Бойко Борисов за скандалните политически назначения по време на неговото управление.
“Хакнаха ми сайтчето във фейсбук, уплашиха се, но в понеделник ще влезна в “Туитър“ да видя там какво ще направят.”
Борисов коментира неволите си в социалните мрежи, можем само да се надяваме да не му спрат интернетчето.
”Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги”.
Депутатът Христо Монов създаде нова социална категория – интернет лумпен.
“Извини се, бе, извини се!”
Волен Сидеров и Десислав Чуколов към репортер на СКАТ. В интернет фразата веднага беше трансформирана в „Извини себе” и в „Извинисебе”, което стана и хаш таг на митинга в интернет. Изразът бе преработен и в друг призив: „Усмихни себе”, който повлече крак след себе си с „Гръмнисебе” и „Махнисебе”.
“Потвърдихте впечатленията ми, че не разбирате нищо от здравеопазване, но не разбирате и от право. Може би в обучението ви в Москва сте се ограничили в изучаване на манифеста на комунистическата партия. Силно се надявам поне да сте прочела „Престъпление и наказание” на Достоевски”.
Десислава Атанасова към Мая Манолова.
Сега болят ли ви зъбите??
Бившият депутат Христо Бисеров към депутатите от ГЕРБ.
“Никога не съм си позволявам да ви укоря, че като физкултурник се грижите за сигурността на страната. Никога не съм си позволявал да укоря министър-председателя, че един пожарникар може да бъде министър-председател”.
Лютви Местан към Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
“Ако беше жив, Тодор Живков щеше да изхвърли Станишев от страната на каруца със завързани тенекии, заради извинението за Възродителния процес.”
Костадин Чакъров коментира извинението на лидера на БСП за смяната на имената на българските турци.
“Винаги е по-добре в присъствието на министър-председател, макар че не съм информиран да е вярно, да присъстват леки жени с тежки пороци, отколкото както по ваше време – леки мъже с тежки пороци.”
Бившият транспортен министър Ивайло Московски към депутатите от БСП.
“Аз предлагам, докато не дойде Станишев, да прекратим разглеждането, да може да се наспинка това момченце.”
Бойко Борисов за липсата на кворум и отсъствията на Сергей Станишев от НС.
“Отделянето на духа от тялото не се отразява добре на депутатите от ГЕРБ. Когато излизате на трибуната, обявявайте дали сте в залата или ви няма, дали говорите физически или политически, дали говори тялото ви или духът. В противен случай става какафония, която се излъчва и пред всички граждани”.
Мая Манолова по време на дебатите преди гласуването на внесеното от ГЕРБ искане за освобождаване на Михаил Миков.
“Ай сиктир, ще им свирим 10 дена под прозореца, да не са Лайза Минели!”
Лозунг от протестите пред парламента.
“Не знам какво ви става, като стъпите на тази трибуна. Чухте ли сутринта, че ни викат, че сме недостойни, лъжци? Това не ви ли обижда? Мен ме обижда. Дайте да докажем на българския народ, че сме хора с разум, умни, с добри сърца.”
Стефан Данаилов към депутатите на първото заседание на 42-ото НС.
“В африканската държава Габон пенсията е 194 евро. Там живее племето банту. Да не би това племе да са по-умни от българите.”
Волен Сидеров обяснява основната разлика между България и Африка.
“БСП се отказва от лявата идеология, какво ще каже на баба Пена, която 60 години е гласувала за тях?”
Депутатката Магдалена Ташева към социалистите.
“Акустиката на този парламент не губи нищо от отсъствието на този особен фалцет (на Симеон Дянков)”.
Искрено и лично от Лютви Местан за бившия финансов министър.
“Уважаеми г-н министър, освен всичко, за което отговаряте, Вие имате един голям инструмент“.
Депутатът Жельо Бойчев към икономическия министър Драгомир Стойнев.
“Сърбаме супата от хлебарки, която се твори вече 23 години. Българската икономика се превърна в домашно мъркаща кокошка. Сигурен съм, че ще израсне обратно гривата на българския енергиен лъв и той няма повече да бъде домашно мъркаща кокошка, котка.“
Минчо Минчев за състоянието на икономиката ни.
“Щастие може да има само при комунизма, който не се състоя.”
Павел Шопов от „Атака“ за щастието в политиката.
“Аз не съм виждал Мая Манолова с палка или с камшик, поне не в пленарна зала“ .
Петър Курумбашев брани Мая Манолова с всички средства.
“Не разбирам с какво притеснявам мъжете от ГЕРБ. Някой да е бит, някой да е малтретиран?”
Мая Манолова се чуди какъв е проблемът на герберите.