Политолог: Какъв десен президент – той назначава само леви хора
Бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата Методи Андреев заяви пред Нова телевизия, че проблем на Реформаторския блок са хора като Даниел Вълчев. Той припомни, че в Движение "България на гражданите", което е част от блока, влизат много бивши членове на НДСВ.
По отношение на назначенията на президента Росен Плевнелиев той каза, че се избират хора изключително с леви идеи. Мнението му беше подкрепено от политолога Антон Тодоров, който се аргументира с примери. Първият беше Стоимен Стоименов – човек на комунистическия генерал Велко Палин, избран сега за съветник на президента. Вторият беше Веселин Иванов – директор на служба "Военна информация", който е бил офицер от някогашното Разузнавателно управление на Генералния щаб.
"Какъв десен президент – той назначава само леви хора", посочи Тодоров.
Политологът продължи да вади и цитира документи за отделни хора, опитали се да се изкарат репресирани от бившия режим. Такъв бил Емил Стоянов – братът на президента Петър Стоянов, който бил репресиран да стане комсомолски секретар. "Той преди месеци напусна инкогнито Европарламента", каза Тодоров и добави, че бащата на Стоянови е бил сътрудник на военното разузнаване.
Бойко Борисов пък се оплакал, че не го взели в школата в Симеоново заради дядо му. В друго свое изказване, обаче, той заявил: "Не ме взеха в ДС. Не ме харесаха, не знам защо". /БЛИЦ /dnesplus.bg/
Червената симфония (революцията под рентген)Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски... |