1kam1.eu

Орешарски подава оставка до края на октомври! Това твърди брат му Милети Орешарски, според вестник "Вяра"!

КАКВО КАТО СЪМ БРАТ НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ?

И АЗ БИХ ПРОТЕСТИРАЛ СРЕЩУ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

Това твърди Милети Орешарски, бивш директор на Софийския затвор, на затвора в Бобов дол, днес адвокат.

Ексдиректорът на два затвора се е чувал с Пламен Орешарски едва два пъти през последния месец.

"Не виждам светлина в тунела!

Смятам, че правителството ще подаде оставка в най-скоро време.

Оставка ще има до края на септември.

Най-късно - до края на октомври.

Така мисля!

Но какво правим след това!?".

Така сподели опасенията си от събитията в страната специално за вестник "Вяра" братът на премиера на България Пламен Орешарски, адвокатът Милети Орешарски.

Той беше 15 години шеф на бобовдолския, после 3 години и на софийския затвор, а в момента е адвокат на свободна практика към Кюстендилската адвокатска колегия. са родени в Дупница, израснали са в Бобов дол, Милети живее със семейството си в града и има кантора до Съдебната палата.

"Чували сме се с него, откакто бе избран за министър-председател, само два пъти.

Даже не съм му честитил от разбиране за ангажираността му.

Защото това му е допълнително натоварване", сподели още Милети Орешарски.

По отношение на протестите в страната каза:

"Мисля, като обикновен човек, че ако протестирам, трябва да знам не само срещу кого протестирам, но и за какво.

Сигурно бих се противопоставил пръв на всички глупости, които може да сътвори едно правителство, без значение кое е то, включително и настоящото.

Но противопоставяйки се, трябва да мога да кажа какво искам и как да стане".

По-големият брат на премиера на България бе категоричен, че протестиращите би трябвало да знаят и да посочат имената на олигарсите, а нито те, нито той и брат му знаят кои всъщност са тези олигарси.

"Да се каже - Пеевски олигарх ли е, или с кои олигарси е свързан поименно...

Срещу олигарсите, ако са свързани със сегашното правителство - и аз бих протестирал.

Какво като Пламен ми е брат?", заяви още Милети Орешарски.

Той описа своя брат като човек на консенсуса.

"Работи, търсейки винаги консенсус, търсейки разбирателство, поддържайки толерантността към всички наоколо.

Такъв е и за момента, а това му качество е изключително вредно .

Бившият шеф на Софийския централен затвор сподели още, че семейството му, братята и сестрите му приемат това което се случва, освен като дълбоки обществени процеси, разтърсващи държавата, и като дълбока лична драма.

"В нашия край ни познават.

Абсурдно е някой, който ме знае добре, да каже, че аз съм мафиот или съм свързан по някакъв начин с някого, същото е мнението за брат ми.

За съжаление в страната не е така.

В тази държава всеки може да обвини в нещо когото си поиска.

Иди после доказвай, че си прав!", каза братът на премиера.

Източник: вестник "Вяра"