БОЙКО БОРИСОВ: В кабинета Орешарски ВСИЧКИ СА ДЕБИЛИ!
ЕТО, казвам!
Аз съм за оставка веднага.
Избори – веднага.
Но в кабинета Орешарски са дебили и не чуват какво им говори протеста, глухи са за хората от улицата, заяви Бойко Борисов тази сутрин в студиото на Нова телевизия.
Волен Сидеров, ако не е лъжец, ако не е мошеник и манипулатор – да излезе от парламента!
Да излезе още днес, в 9 часа.
Направи ли го, в 9 часа и 1 минута ще излезе и ГЕРБ.
Тогава онези ще останат със 120 човека, парламентът няма да може да работи – и ето ти избори веднага!
Волен обаче няма да излезе, защото е в коалиция с ДПС и БСП, а лъже нагло, че ГЕРБ е в съглашателство с БСП – а самият той крепи този кабинет и това Народно събрание, каза Борисов.
Той ще ви отговори, че е избран от хората, за да работи в Народното събрание, каза партньорката на Христо Калоферов.
Никой не е избрал Волен Сидеров, за да крепи ДПС и БСП и да им помага, отсече Борисов.
Той обясни какво е имал предвид, когато е казал избори през май 2014 година.
Технологично няма начин по-рано от октомври-декември 2013 г. да бъде приет новият Изборен кодекс.
Следва няколко седмици, в които президентът прехвърля мандатите отново през партиите, в крайна сметка няма кабинет, идва служебно правителство.
По-рано от февруари-март 2014 г. не може да има избори.
А през май има задължителен вот – за евродепутати.
20 милиона струват едни избори и ако се направят 2 в 1 през май, няма да се похарчат 40 милиона, а само 20 милиона.
Бил съм премиер и зная колко е важна всяка стотинка за държавата.
Именно заради тези спестени 20 милиона казах избори през май, каза Борисов.
Той категорично заяви, че според него, кабинетът Орешарски няма да си отиде по демократичен начин – той ще падне, когато бъдат употребени недемократични средства.