Депутатите освободиха Фидосова
Борисов: Мерси, че не ми пращате анаболови мутанти пред дома
Искра Фидосова, Лидия Маринова и Георги Борисов вече не са депутати, парламентът прекрати мандатите им. Шест депутати от БСП гласуваха "против" Фидосова да бъде освободена. Една от тях - Татяна Буруджиева, обясни, че не може да гласува за освобождаването на лицето на българския парламентаризъм.
Гласуването на оставката на депутата от ГЕРБ Искра Фидосова предизвика вълнения в парламента. Рутинната в други случаи процедура активира депутат от БСП да вземе думата, за да разкрие тайните на "тефтерчето" на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Фидосова не присъства в пленарна зала. Червеният избранник Кирил Добрев наля масло в огъня, според него поставя повече въпроси, отколкото отговори. Все пак стана ясно, че И.Ф. не е Ирина Флорин. Той заяви, че инициалите в тефтерчето Ц.Ц. според лингвистите означават Цецка Цачева и попита тя дали ще подаде оставка.
Бойко Борисов благодари на Станишев и Местан, че са спрели да пращат анаболовите мутанти пред дома му. Нека вложим разум, Искра Фидосова си е заминала, има едно копче да се натисне по тоя случай, да не губим време, разбрах, че искате да излизате ваканция. След реплика от залата, че има тен, той се пошегува: Не съм стъпвал на морето, баща ми ми е дал тоя тен, гледам има колеги с такъв тен от Самоков. Шегата му сложи край на изказванията и шефът на парламента Михаил Миков обяви гласуване. Депутатите обаче не посмяха да обсъждат ваканцията си и се заеха със законопроекти. /dartsnews.bg/
Прадистория:
Фидосова още ден в парламента
София /КРОСС/ Оставката на Искра Фидосова така и не бе гласувана. Заради натоварения си график вчера депутатите не стигнаха до вот за оттеглянето на Фидосова, но се очаква освобождаването й да стане днес.
Тя подаде оставка след скандала с тефтерчето на Филип Златанов, в което фигурираха инициалите И.Ф. И макар да отрече обвиненията, че е използвала Комисията за конфликт на интереси за политическа разправа, Фидосова заяви, че ще подаде оставка, за да изчисти името си.
Отсъствието на Искра Фидосова от Народното събрание не попречи тя и нейната оставка да са сред най-горещите теми в кулоарите на парламента вчера. Не стана ясно обаче колко точно са хората, които са се облагодетелствали от този команден стил на управление.
Въпреки скандала, оттеглянето на Фидосова е постъпка, достойна за уважеине, смята колегата й от групата на ГЕРБ - Красимир Велчев. Според него няма други от редиците на партията, които трябва да последват примера на Фидосова заради подобни прегрешения. Тук е моментът да припомним, че в прословутото тефтерче на Златанов фигурират и инициали като тези на Бойко Борисов.