Борисов: Искра Фидосова е действала без мен
И Цветанов не е знаел за директивите в тефтерчето, браво на протеста
Тефтерчето е негативната част от нашето управление. Много пъти хора в ГЕРБ са ми подсказвали, че Искра Фидосова работи от името на Цветан Цветанов, от мое име, но не съм обръщал внимание. Това бе грешка. Наказанието за нея е силно, но не мога да се направя на сляп, че не се е случило, при това без моето знание. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по БНТ по повод оттеглянето на Искра Фидосова от парламента и ръководството на партията след разкритията на прокуратурата за влиянието й върху шефа на Комисиятa зa предотврaтявaне и устaновявaне нa конфликт нa интереси Филип Златанов.
Цветанов също не е знаел за вършеното от Фидосова, каза още Борисов в "Панорама".
Това, което се говори, че ГЕРБ плаща на протестиращите, е обида. Голяма част на площада са наши симпатизанти, но не организирано, коментира Борисов многохилядните шествия срещу властта.
За връщането на ГЕРБ в парламента
Хората искат дата за предсрочни избори. Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението. Така няма да могат да управляват четири години. Когато казах – даваме оставка, отиваме на предсрочни избори, хората се прибраха. Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички, ако трябва, както избират папата във Ватикана, да се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак…
В противен случай фондовете си заминават, икономиката затъва… /dartsnews.bg/