Бат Сали стана депутат
Писанчев наследи Пеевски в ДАНС за постоянно
/dartsnews.bg/ Александър Методиев, известен като Бат Сали в ромската махала на Самоков, положи клетва като народен представител. Той зае мястото на новия губернатор на София-област Емил Иванов, който напусна парламента. Методиев е втори в листата на ДПС за региона.
Бат Сали бе от листата на БСП на предишните парламентарни избори, тогава не успя да стане депутат, а сега в червената партия има сериозно недоволство срещу колегата им, който освен това бе замесен и в схема за купуване на гласове, известен е и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов.
Новият шеф на ДАНС е Владимир Писанчев, решиха 104 депутати. Един от БСП гласува против, Атака се въздържа, но бе в залата за кворума от 62-ма души.
По време на разискванията бунтарят на БСП Георги Кадиев изказа сериозните си притеснения от това предложения за шеф на ДАНС Владимир Писанчев да бъде одобрен за поста заради делото "Галерия".
Номинацията на Писанчев бе официално внесена в деловодството на парламента вчера. Изборът му трябваше да бъде първа точка от дневния ред, но премиерът не беше внесъл кандидатурата му.
Владимир Писанчев в момента е изпълняващ длъжността шеф на ДАНС. Той стана известен покрай скандала около акцията "Галерия" от 2008 г. Агенцията беше събирала неправомерно информация за фирми, медии и депутати. Писанчев е известен в средите и като близък на Алексей Петров.
Методиев ще съди, ако го свързват с "частното енерго"
/standartnews.com/ София. Депутатът от ДПС Александър Методиев, който положи клетва пред парламента по-рано днес, обяви, че ще съди всеки, който го свързва с "частното енерго" в град Самоков. Това съобщи БНР. Пред журналисти новият депутат каза, че към него няма обвинения по скандалния случай.
"Това е последно предупреждение към вас, ако има още едно такова отправяне към мен без доказателства за такова "частно енерго", ще се видим в съда с някои от вас. Предупредих ви, че от тук натам няма да позволя никой без доказателства да споменава и да ме обижда. Това, че съм черен циганин - не ме прави престъпник", каза Методиев пред медиите и уточни, че негов съкварталец, който бил в затвора и има криминално минало, го атакува. "Като си направите сметка какъв човек е този, ще направите равносметката, че, може би, е подплатен от някои други, за да може да ме очерни", допълни депутатът от ДПС.
Методиев каза още, че не е купувал гласове. Той обясни и, че не е забелязал липсата на част от депутатите от парламентарната група на "Коалиция за България" докато е полагал клетва.
Новият депутат обясни, че само, ако има доказана вина и бъде съден, ще напусне парламента.
По-рано Татяна Буруджиева от Коалиция за България каза, че голяма част от "червените" в парламента не са били очаровани от идването на Методиев. "Ако нямахме резерви, той щеше да е все още член на партия "Евророма". Тази социална група щеше да спечели с хора, които са с друг тип професионална и образователна подготовка. Материя, която, дори хора, които си мислят, че имат някаква подготовка и знания, се затрудняват", допълни още тя.